Különleges látvány

2024.03.02. 16:10

Zseniális! – Homokanimációval mesélték el Bátonyterenye történetét (videó)

Harmincöt évvel ezelőtt, 1989. március 1-jén Bátonyterenye városi rangra emelkedett. A jubileumra színvonalas gálaünnepséggel készültek a településen, melyen egy különleges produkció is helyet kapott.

Nool.hu

Mint arról beszámoltunk: péntek délután a salgótarjáni Bányász Kohász Fúvószenekar játéka fogadta a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központba érkezőket, ahol a település várossá nyilvánításának 35. évfordulójára gálaműsort rendeztek.

A köszöntők elhangzása és a születésnapi torta felvágása után a helyi egyesületek, a településen élő és onnan elszármazott alkotók lepték meg produkcióikkal a közönséget. Volt néptánc, mazsorett-bemutató, vers, mese és egy igazán különleges homokanimációt is megtekinthettek a jelenlévők.

Utóbbit Végh Lajos képzőművész tárta a közönség elé, aki 2005-ben kezdett foglalkozni e látványos megjelenítési formával. Mint az a műsor felkonferálásakor elhangzott: később a művész létrehozta saját képalkotó rendszerét, mellyel a manuális homokba rajzolást és a számítógépes technológiát párosította össze. Ezzel olyan egyedi élményt nyújt a nézőknek, hogy a Zeneakadémiától a legnagyobb hazai szórakozóhelyekig elsöprő sikert aratott fellépéseivel. Bátonyterenye 35. születésnapjára egyedileg összeállított képsorozattal készült a városról, a műsor alatt hallható verses-zenés összeállítást a 75 éves Fáy András technikum munkatársai készítették. 

A produkciót a Youtube-on is megtaláltuk vágatlanul, amit most ti is megtekinthettek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában