Egészség

2024.03.05. 13:50

Új háziorvos látja majd el a betegeket áprilistól az egyik gyarmati körzetben

A 6-os számú háziorvosi körzetben áprilistól új orvos látja majd el a betegeket. Dr. Muhari Géza belgyógyász veszi át a praxist.

Lukács Zsófia

– A 6-os számú felnőtt háziorvosi körzetünk doktora, Faragó Gyöngyi tavaly év végén nyugdíjba vonult. Helyettesítését Kasuba Klaudia doktornő látja el január óta Deákné Sümegi Ilona Gerda asszisztenssel. Nagy örömünkre sikerült visszacsábítanunk Balassagyarmatra Dr. Muhari Géza belgyógyász főorvost a váci kórházból, aki már meg is szerezte a 6-os körzet praxisjogát, és a képviselő-testület egyhangú szavazattal döntött a vele megkötendő feladatellátási szerződésről, amit pénteken már alá is írtunk. Áprilistól kezdi majd meg a rendelést a jelenlegi asszisztenssel – közölte Csach Gábor polgármester.

Kiemelte továbbá: a kiváló kardiológus vállalta azt is, hogy besegít a városi kórház belgyógyászati járóbeteg-szakellátásba is. Ezen felül a városházi focicsapat tagjává is vált a BSE öregfiúkban játszó támadó középpályás.

Csach Gábor arra is kitért, hogy Gyarmaton az önkormányzati egészségügyi alapellátás országos tekintetben is kiváló, hiszen az elmúlt két évben három fogorvosi és három felnőtt háziorvosi körzetbe is találtak fiatal doktorokat. A meglévő tizenöt alapellátási körzetből már csak egyben van helyettesítés és mindezen felül három új rendelőt is építettek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában