Fejlesztés

2024.03.22. 09:42

Több év szünet után ismét működik kisbolt Csitáron

Csitáron a közelmúltban a pályázati támogatásoknak köszönhetően két belterületi és egy külterületi út is megújulhatott, sőt sok év szünet után újra működik bolt a településen. Az önkormányzatnak az idei évre sok terve van.

Lászlók Judit

Kisbolt is működik a településen

Forrás: Beküldött

Két bel-és egy külterületi utat is korszerűsítettek

Komjáti István, Csitár polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a közelmúltban pályázati forrásból megvalósult két belterületi útszakasz felújítása. Mint mondta, a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásán elnyert 22,3 millió forintból a Kossuth út egy részét korszerűsítették. A Magyar Falu Programban elnyert 33,1 millió forintnak köszönhetően pedig a Petőfi Sándor út egy szakasza újulhatott meg. Emellett a Vidékfejlesztési Program segítségével 60,7 millió forintból a településhez tartozó külterületi földutak egy részét felújították.

Több utat is sikerült felújítani a községben
Forrás: Beküldött

Több év szünet után ismét működik bolt a községben

– A településen évekig nem működött kisbolt, így mozgóárusok és a falugondnoki szolgálat segítségével láttuk el a lakosokat. Azonban a Magyar Falu Program támogatása által egy környékbeli vállalkozó tavaly év végéhez közeledve megnyithatta a több szolgáltatást is kínáló üzletét a falu központjában. Ez utóbbi pedig hatalmas eredménynek és előrelépésnek számít a településünk életében – fogalmazott a polgármester.

Számos terve van az önkormányzatnak

– Korábban pályázatot nyújtottunk be a Magyar Falu Programban a tanya-és falugondnoki szolgálat autóbusz cseréjére, amelynek elbírálás jelenleg is folyamatban van

 – mondta a polgármester. Hozzátette: – Természetesen várjuk a következő kiírásokat és annak tekintetében nyújtjuk majd be pályázatokat. Bár nem önkormányzati feladat, de nagyon fontos lenne a falut más községekkel összekötő utak felújítása, ezért ez ügyben próbálunk előrelépéseket tenni. Amennyiben pedig pályázati lehetőség lesz rá, akkor idén a belterületi utak korszerűsítésére, valamint a csapadékvíz elvezető-rendszer kiépítésére, felújítására szeretnénk támogatást kérni. 

Kiemelte: ezenkívül lényeges lenne szintén pályázati forrásból egy önkormányzati épületet felújítani, ahol a családsegítő szolgálat kirendeltsége kapna helyet. Az óvoda számára egy tornaszobát kellene kialakítani, amihez szintén nélkülözhetetlen a támogatás. Komjáti István végül kitért arra is, az idei évben minden intézményük fenntartásához biztosítani tudják a szükséges anyagi feltételeket, amely jelentős mértékben segíti a település életét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában