Közmunkaprogram

2024.03.10. 12:28

Számos feladatot és fejlesztést megvalósítanak idén a közmunkások Karancsságon

Karancsságon még mindig sok helyinek biztosít megélhetést a közmunka. A lakóknak bevételt, a falunak pedig számos fejlesztést jelent a program.

Gulyás Edina

A hátrányos helyzetű településeken még mindig sokaknak jelent megélhetést a közmunka. Az önkormányzatok pedig számos felújítást és kisebb beruházást a programnak köszönhetően oldanak meg. Így van ez Karancsságon is, ahol március 1-jétől negyven ember dolgozik a közmunkaprogramban.

– Terveink szerint, az előző évekhez hasonlóan, idén is különböző felújításokat, fejlesztéseket valósítunk meg a program által – tájékoztatta portálunkat Oláh Nándorné polgármester. – A temetőben a korlátot magasabbra cseréljük, illetve több helyen is térkővel borítjuk a közterületek. A Mária-barlanghoz viakoloros járdát és korlátot is építünk, megújul a Hősök keresztje és annak környezete. A Jelenlétház előtt, ahol az adventi gyertyagyújtást szoktuk megrendezni, szintén térkövezzük a területet, kialakítjuk a gyertyák helyét és előtetőt is építünk, így rossz idő esetén is tudunk ott programokat tartani.

Mint mondta: ezeken kívül a Milleniumi emlékpark rendbetétele, a polgármesteri hivatal kerítésének a korszerűsítése és a járda kiszélesítése is a tervek között szerepel, ahogy a Gyermekház kémények a lebontása is. A közmunkások rendbe teszik a sportpálya környezetét, valamint megszüntetik a kátyúkat a Palóc és az Iskola úton. Mindezek mellet a szokásos feladatokat is ellátják: rendezik a közterületeket és a temetőt, füvet vágnak, kitakarítják az árkokat és a tájház körül zöldségeket, növényeket termelnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában