NAV-előadások

2024.03.19. 12:34

Szakmai napot rendeztek az adójogszabály-változásokról Nógrádban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszeresen részt vesz szakmai egyesületek rendezvényein is, hogy a gazdasági szereplőket első kézből informálhassa a legújabb szabályokról.

Nool.hu

Dr. Gaál Zoltán, a NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója – egyben a vármegyei szervezet elnöke – nyitott meg a rendezvényt

Forrás: NAV

Kiemelt szereplő volt a NAV a Magyar Pénzügyi Gazdasági Ellenőrök Egyesületének Nógrád Vármegyei Szervezeténél a napokban, az idei első szakmai rendezvényen. A program a 2024-es adójogszabály-változások köré szerveződött, amelyet dr. Gaál Zoltán, a NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója – egyben a vármegyei szervezet elnöke – nyitott meg – közölte portálunkkal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága. 

"A NAV Tájékoztatási Igazgatóságának munkatársai a tagok érdeklődésére számot tartó előadásokat tartottak. Beszéltek a társasági adó, a kisvállalati adó (kiva) és az általános forgalmi adó szabályainak változásairól, de szó volt még a személyi jövedelemadóról és a járulékokról is. A szakmai prezentációk után a tagoknak lehetőségük nyílt konkrét adóügyekben, a munkájuk során felmerült problémák kapcsán is tájékozódni, hasznos tanácsokat kérni az előadóktól." – írták.

Kiállítást tekintettek meg

Hozzátették: a szakmai modul után a résztvevők megtekinthették „A Lónyayak letűnt világa” című kiállítás megnyitóját, és rendkívül színes, tartalmas vezetéssel a tárlatot is, ahol megismerhették a több mint kétszáz éve született gróf Lónyay Menyhért életét. Ő hozta létre pénzügyminiszterként a magyar királyi felügyelőségeket és a pénzügyigazgatási szervezeteket, és a nevéhez kötődik a több mint 150 éves önálló pénzügyi közigazgatás és a Magyar Királyi Pénzügyőrség megalapítása is. Mindenki számos hasznos ismerettel és élményekkel gazdagodva távozhatott a rendezvényről, mind szakmai, mind kulturális szempontból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában