Felújítás

2024.03.30. 09:45

Jól halad a salgótarjáni szakképző intézmény diákjainak a jótékony kezdeményezése

Napról napra épül-szépül a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjainak kezei nyomán a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezetének leendő baglyasaljai létesítménye.

Veres Edina

Jól haladnak a munkálatokkal az NVSzC Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói Baglyasalján. Mint arról portálunk korábban már beszámolt: a borbélyos diákok ismét jótékony céllal ragadtak szerszámokat, hiszen ez alkalommal a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezete álmának a megvalósításában segédkeznek.

A szervezet az egykori baglyasi iskola épületében egy szociális célú zöldség-gyümölcs feldolgozót alakít ki a savanyítóüzem részeként. Egy melléképületet jelöltek ki az alapanyagok tárolására szánt raktárépületként, amely létesítmény azonban romos állapota miatt felújítás nélkül alkalmatlannak bizonyult ezen funkció ellátására.

A salgótarjáni szakképző intézmény tanulói Kiss-Simon Miklós szakoktató iránymutatásával szakmai gyakorlat keretében végzik a szóban forgó épület teljes körű felújítását, önkéntesen. A napokban a Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Facebook-oldalán osztották meg a jótékony kezdeményezéssel kapcsolatos legfrissebb fejleményeket. Mint azt a bejegyzéshez mellékelt képekhez írták: Kiss-Simon Miklós szakoktató vezetésével már az új tetőszerkezet is elkészült, ami az ács és a kőműves tanulók kezeinek munkáját dicséri.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában