Fenntarthatóság

2024.03.24. 15:00

Ruhagyűjtési akció: a Földért „göncölnek” a kazári iskolában

Veres Edina

Folytatva a hagyományt, idén tavasszal is ruhagyűjtési akciót hirdet a kazári Aba Sámuel Általános Iskola a Sulizsák – Göncölj a Földért! című kezdeményezéshez kapcsolódva. Évek óta szervez nagy sikerrel ruhagyűjtési akciót a fenntarthatóság jegyében a kazári Aba Sámuel Általános Iskola. A megmozdulást akárcsak korábban, úgy idén is a Sulizsák – Göncölj a Földért! nevet viselő program keretein belül hirdetik meg. Róthné Tarsoly Anita, az oktatási intézmény igazgatója korábban portálunknak elmondta: fontosnak tartják, hogy a fenntarthatóság fogalmát, illetve megvalósításának lehetőségeit a gyerekek már diákéveik alatt megismerhessék és elsajátíthassák.

Az idei programmal kapcsolatban a Kazár község nevű Facebook-oldal osztott meg részleteket. Mint írták, a résztvevők az otthonaikban már nem használt ruhákat, kiegészítőket és lakástextileket 50-60 literes zsákokba összegyűjtve adhatják le. 

A felajánlható darabok között szerepelnek például a jó állapotú női, férfi és gyerek ruhadarabok mellett az összepárosított cipők, a kézitáskák, a sapkák, a sálak, a kalapok, a fehérneműk, a zoknik, a pizsamák, a lepedő, a függönyök vagy épp a törülközők. Ugyanakkor a nem leadható darabok közé tartoznak a paplanok, a takarók, a párnák, a szőnyegek, a lyukas, koszos és nedves ruhadarabok, a munkaruházat és a nem kész holmik. 

Mire fordítják az összeget?

A bejegyzésből az is kiderült, hogy az érdeklődők számára a kazári általános iskola tud zsákokat biztosítani. A megtelt zsákok április 8. és 12. között adhatók le az oktatási intézményben, ahonnan április 17-én szállítják majd el a felajánlott csomagokat. A leadott súly alapján kapott összeget az Aba Sámuel Általános Iskolában a gyermeknapi rendezvényre fordítják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában