Fenntarthatóság

2023.02.08. 18:39

Újra ruhagyűjtést hirdetnek a kazári iskolában

A tavalyi sikerre való tekintettel idén ismét ruhagyűjtést szervez a kazári Aba Sámuel Általános Iskola.

Veres Edina

Róthné Tarsoly Anita, a kazári Aba Sámuel Általános Iskola igazgatója a ruhagyűjtés kapcsán elmondta: fontosnak tartják, hogy a fenntarthatóság fogalmát, illetve megvalósításának lehetőségeit megismerhessék a gyerekek a diákéveik alatt.

– Ennek jegyében idén is csatlakozunk a Sulizsák - Göncölj a Földért nevű kezdeményezéshez. Tavaly rengeteg ruhát adtak le a szülők, illetve a visszajelzések szerint örömmel vették és jó ötletnek tartották, hogy a feleslegessé vált holmikat az iskolánkban hasznos célra ajánlhatják fel. Abban bízva, hogy idén is segítséget nyújthatunk számukra ebben, ismét meghirdettük a gyűjtési akciót – fejtette ki az igazgató, aki arra is rámutatott, hogy a példájukat követve már több környékbeli iskola is részt vesz a Sulizsák akcióban.

Hozzátette: a fenntarthatóságot szem előtt tartva Kazáron egyéb gyakorlatot is beépítettek a hétköznapokba, így például a használt elemek elkülönített gyűjtésére is lehetőséget biztosítanak.

A feleslegessé vált textileket az adományozók 56-60 literes szemeteszsákokba pakolva adhatják le. A jó állapotú női, férfi és gyerek ruhadarabok mellett összepárosított cipőket, kézitáskákat, sapkákat, sálakat, kalapokat, fehérneműket, zoknikat, pizsamákat, lepedőket, függönyöket vagy épp törülközőket is felajánlhatnak a családok. Ugyanakkor a nem leadható darabok közé tartoznak a paplanok, a takarók, a párnák, a szőnyegek, a lyukas, koszos és nedves ruhadarabok, a munkaruházat és a nem kész holmik. Róthné Tarsoly Anita arra is rámutatott, hogy a kezdeményezést életre hívó Sulizsák Kft. az iskola számára zsákokat is biztosít, amelyeket az érdeklődő szülők az intézményben igényelhetnek és vehetnek át.

A megtelt zsákok április 12. és 18. között adhatók le az iskola épületében, ahonnan április 19-én szállítják majd el a felajánlott csomagokat. A leadott súly alapján kapott összeget a kazári oktatási intézményben a gyermeknapi rendezvényre fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában