Jegyzet

2024.03.14. 12:44

Oscar-gála

Lukács Zsófia gondolatai a témában.

Lukács Zsófia

Lezajlott a 96. Oscar-gála, tökéletes showt alkottak idén. Azt azért nem mondom, hogy élőben követtem a fejleményeket, de utólag igyekeztem bepótolni a lemaradást. Hibátlanul kreálták meg az estét, így jutott meglepetés is bőven: papírformával, némi politikával, humorral fűszerezve és még mi magyarok is büszkék lehetünk. A filmes szakma, sőt mára már szinte mindenki oly sokat vár az Oscar-gálától, tömegeket mozgat meg és tömegekhez szól. A díjait is egyre többen szavazzák meg, az Amerikai Filmakadémia tagsága meghaladta a tízezret 2024-re. Jimmy Kimmel házigazdai tevékenységébe sem lehetett belekötni, végtelenül profin vezényelte az eseményeket, nem lehetett rajta fogást találni, azonban talán a beszédek kiszámíthatóak voltak. 

A legtöbb jelölést az Oppenheimer gyűjtötte be, ezt a Szegény párák követte, az Emma Stone főszereplésével készült filmet 11 kategóriában jelölték. A dobogó harmadik fokára a Megfojtott virágok című dráma állhatott. A legjobb szereplők Bradley Cooper és Annette Bening lett. Emellett magyar siker is született, Mihalek Zsuzsa elismerésére büszkék lehetünk, aki a Szegény párák című film berendezőjeként érdemelte ki a szobrot. A gála után posztolt a közösségi oldalán, ahol azt írta: „Kedves barátaim, kollégáim! Szeretném megköszönni ezt a rengeteg gratulációt, ha személyesen kint lettem volna, akkor a közvetítés még most is tartana, mert köszönetet mondanék a több száz magyar kollégámnak, akikkel együtt dolgozhattunk ebben a tényleg fantasztikus filmben!” Az biztos, hogy így más szemmel nézem majd újra a filmet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában