Fejlesztés

2024.03.21. 11:50

Nyáron már benépesülhet Romhány felújított sportcsarnoka

Befejezéséhez közeledik az utóbbi évek legnagyobb mértékű beruházása, a sportcsarnok energetikai korszerűsítése Romhányban. A nyáron várhatóan már birtokba vehetik a létesítményt a sportolók, így például elsőként a művészi teremkerékpárosok és a tollaslabdázók.

Hegedűs Henrik

Az utóbbi időkben egyáltalán nem volt már gazdaságos a sportcsarnok üzemeltetése, ezért egy előzetes felmérést követően a község önkormányzata úgy döntött, nélkülözhetetlen az épület korszerűsítése. Természetesen ilyen nagyszabású munkálatokra nem állt rendelkezésre elég önerő, ezért pályázatot nyújtottak be, és az elnyert közel kétszázmillió forintos központi támogatásból tavaly augusztusban indulhatott el a tényleges kivitelezés. 

Milyen munkálatokat végeztek?

Az energetikai fejlesztés érintette többek között a tetőszerkezet, az oldalfalakat, a hőszigetelést, a vizesblokk berendezéseit, valamint az összes nyílászárót, illetve pótolták az eddig még hiányzó mozgáskorlátozott-feljárót. Ezzel párhuzamosan a fűtési rendszert hőszivattyús eszközökre cserélték. A modernizáció azért is volt különösen fontos, mert itt tartják foglalkozásaikat a nemzetközi hírnévnek örvendő művészi teremkerékpárosok, akik a munkák alatt kényszerű módon „albérletbe” költöztek, de a nehezebb felkészülési körülmények sem befolyásolták kiválóságukat, Varga Csabát, hogy 2023-ban felnőtt világbajnoki negyedik helyet érjen.

Nyárra minden elkészülhet

Vezér Attila, Romhány polgármestere portálunk megkeresésére elárulta, az építkezés jelenleg mintegy nyolcvan-nyolcvanöt százalékos készültségi fokon áll, és a kivitelezést végző cég vezetőinek tájékoztatása szerint már május közepére-végére minden folyamatot befejezhetnek. A műszaki ellenőrökkel történő egyeztetés és a szükséges hatósági engedélyeztetéseket követően pedig akár a nyáron birtokba veheti a sportoló társadalom, a lakosság a létesítményt, és őszintén remélik a fejlesztés eredményei már a következő télen megmutatkoznak a rezsiköltségeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában