Véradás

2024.03.02. 07:58

Egy szál virág is jár majd az önzetlenségért a nőnapi véradáson Salgótarjánban

Nőnapi véradáson nyújthatják karjukat a segíteni szándékozók március 4-én, hétfőn 8 és 18 óra között a Salgótarjáni Területi Vérellátóban. A donorok önzetlenségét szappanrózsával és egy szál virággal köszönik majd meg.

Gulyás Edina

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH archívum

Nőnapi véradást szervez a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezete az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársaival karöltve március 4-én. A Salgótarjáni Területi Vérellátóban ez alkalomból hosszabb ideig, 8-tól egészen 18 óráig várják azokat, akik ezen a módon segítenék beteg embertársaikat.

– A hölgyeknek egy szál virággal és szappanrózsával köszönjük meg önzetlenségüket, de természetesen senki sem távozik majd üres kézzel – fogalmazott Tóthné Simon Andrea, a Magyar Vöröskereszt megyei munkatársa. – Folyamatosan azért dolgozunk, hogy az egészségügyben szükséges vérkészletet biztosítani tudjuk. Ez a kora tavaszi időszakban is nagy kihívás, hiszen sok az influenzás beteg. Ezért arra kérjük azokat, akik egészségesnek érzik magukat, hogy jöjjenek el nőnapi véradó eseményünkre.

Tóthné Simon Andrea arra is kitért: a hét folyamán szinte mindennap, több településen is várják a donorokat. A pontos időpontokról és a helyszínekről a Véradásszervezés-Salgótarján Facebook-oldalon tájékozódhatnak a donorok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában