Civil Véradó Hét

2024.02.24. 10:58

Rekordszámú véradó nyújtotta karját tűszúrásra a Wamsler SE-nél

Soha annyian nem voltak még véradáson a Wamsler SE salgótarjáni telephelyén, mint amennyien a napokban a Civil Véradó Hét keretein belül.

Gulyás Edina

A Wamsler SE dolgozói évről évre részt vesznek a véradásokon

Forrás: Beküldött

Közel százan nyújtották a karjukat tűszúrásra a Wamsler SE Hősök úti székhelyén. A cég nem először adott helyet a karitatív eseménynek, több mint 10 éve működnek együtt a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetével. Ennek keretében évente két alkalommal lehetőséget biztosítanak telephelyükön dolgozóiknak a véradásra.

– A vállalat vezetősége rendkívül pozitívan áll ehhez a kérdéshez. Azoknak a munkavállalóknak, akik így segítik beteg embertársaikat, egy szabadnap jár önzetlenségükért. Így motiválják váradásra kollégáikat

 – fogalmazott Tóthné Simon Andrea, a megyei szervezet munkatársa.

Mint mondta: általában tavasszal és nyáron tartanak itt egy-egy véradóeseményt. Ezekre minden alkalommal egyre többen jelentkeznek. Idén a Civil Véradó Hét egyik helyszínét is a salgótarjáni tűzhelygyár biztosította. Ezúttal a szokásosnál is többen, közel százan vettek részt az eseményen. Egész nap egymást váltották a segíteni szándékozó önkéntesek a véradó-ágyakon, úgy szervezték meg az eseményt, hogy a délelőttös és a délutános műszakban dolgozók is sorra kerülhessenek.

Háromszáz beteg gyógyulását segítették

– A cég munkatársai között vannak állandó és sokszoros véradók, de minden alkalommal jelentkeznek olyanok is, akik először segítenek így a beteg embertársaikon – tájékoztatott Tóthné Simon Andrea.

A szervezett véradásokon az ilyen magas számú részvétel a megyében szinte egyedülálló, de országosan is kiemelkedőnek számít. Ezzel a véradással a Wamsler SE munkatársai közel 300 beteg gyógyulását segítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában