Erasmus+

2024.03.22. 11:50

Nógrádban egyedüliként nyert Erasmus-akkreditációt a Bolyai

A Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium egyedüliként nyerte meg Nógrád megyében az Erasmus akkreditációs pályázati lehetőséget.

Nool.hu

Erasmus-akkreditációt nyert a Bolyai

Forrás: Beküldött

– A Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium 2023-ban elnyerte a Tempus Közalapítvány támogatását, és a hatodik helyen végezve akkreditációt szerzett a 2021-2027-es pályázati időszak hátralévő részére az Erasmus+ mobilitási pályázatokhoz. Már ezt megelőzően öt alkalommal pályáztunk sikeresen rövid futamidejű projektekre, és a tanárok közel fele, valamint két diákcsoportunk utazhatott külföldre – tájékoztatta portálunkat Bagyinszki Boglárka igazgatóhelyettes, projektkoordinátor.

Hozzátette: ez az akkreditáció azt jelenti, hogy évente már csak egy könnyített költségvetést igénylő pályázatot kell beadnia az intézménynek és mindenképpen támogatást nyer.

Stratégiát készítettek

Bagyinszki Boglárka kiemelte, hogy a pályázat megnyeréséhez az iskolának el kellett készítenie egy hosszú távra szóló nemzetköziesítési stratégiát, amelyet egy részletes helyzetelemzés, illetve swot analízis is megelőzött. 

– Az elkövetkező négy évben több célkitűzést meghatározott a projektmenedzsment. Célunk az iskola magas színvonalának és a sikeres nyelvi felkészítésnek a fenntartása, a 21. század kihívásainak megfelelő tanári kompetenciák erősítése, az EU-s állampolgári és a környezettudatos nevelés erősítése, valamint a fiatalokat veszélyeztető káros hatások megismerése, kivédése – ismertette a projektkoordinátor.

Mint azt aláhúzta, a külföldi nyári mobilitásokon részt vevő tanárok ehhez kapcsolódó képzésekben vesznek részt, de a tanfolyamokon kívül más EU-s iskolákba tapasztalatcseréket is szerveznek, és a program fontos elemeként diákok csoportos mobilitását is tervezik. 

Csereprogramra készülnek

Az első évben a spanyolországi Segorbében lévő partneriskolával és a belgiumi Leuwen városban lévő középiskola diákjaival már szervezés alatt is áll egy cserejellegű projekt, amiben 10-10 tanuló számára nyílik lehetőség a részvételre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában