Beruházás

2024.03.04. 07:28

Negyvenmillió forintból hozták rendbe a nógrádsápi művelődési házat

Nógrádsáp önkormányzata a portálunkhoz eljuttatott közleményben tudatta, hogy a helyi művelődési ház energetikai korszerűsítése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) 42,45 millió forint támogatásból valósult meg.

Lászlók Judit

„Az energetikai korszerűsítés tartalmazta az épület külső határoló felületeinek (homlokzat, padlásfödém) utólagos hőszigetelését, a külső homlokzati nyílászárók cseréjét, továbbá az elavult fűtési rendszer korszerűsítése is megvalósult modern kondenzációs gázkazán telepítésével.” – derül ki a közleményből. 

Hozzátették: az épület villamosenergia fogyasztásának csökkentése érdekében napelemes rendszert is kiépítettek. A beruházás során megvalósult az épület projektarányos akadálymentesítése is. A fejlesztés eredményeként csökkent az épület széndioxid kibocsátása, az épület hőtechnikai adottságai javultak, hőveszteségei csökkentek, a település pedig egy környezetbarát és gazdaságilag hatékonyabban üzemeltethető közintézménnyel gazdagodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában