Energiahatékonyság

2024.03.03. 08:38

Napelemes rendszerrel bővítették a cserháthalápi óvodát

A késő téli kedvezőbb időjárást kihasználva a szakemberek felszerelték az óvoda épületének tetejére az új napelemes rendszert Cserháthalápon.

Hegedűs Henrik

Dócsné Sávolyi Henriett, a nyugat-nógrádi község polgármestere portálunk megkeresésére elárulta, az önkormányzat felmérte, hogyan lehetne gazdaságosabbá tenni a gyermeknevelő intézmény működését, ami által további költségeket takaríthatnának meg. A korábbi esztendők során több fejlesztés történt kívül-belül az épületen, ezúttal pedig úgy döntöttek, saját forrás felhasználásával, mintegy 2,1 millió forintból napelemeket telepítenek a tetőre, és a munkálatokat február elején el is végeztették.

Hasonlóképpen lépésről lépésre haladnak a Levendula-Zug vendégházuk szépítésével, gazdagításával. Most az udvaron készül a fedett kerékpártároló, gondolván arra, hogy a tavasz beköszöntével és a nyár derekán sok biciklis turista vág át a Cserhát útjain, és akik Cserháthalápon szállnak meg, biztonságos helyen tudhatják éjszakai pihenő gyanánt a kétkerekű járgányaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában