Kirándulás

2024.03.08. 09:20

Megcsodálták a magyar menyasszonyokat a kazári nyugdíjasok

Budapestre látogatott a napokban a Kazár Nyugdíjasaiért Egyesület néhány tagja.

Veres Edina

Tartalmas kiránduláson gazdagodhatott megannyi élménnyel több kazári nyugdíjas is a közelmúltban. Szabó Imréné, a Kazár Nyugdíjasaiért Egyesület elnöke Facebook-oldalán osztotta meg, hogy néhány taggal közösen a fővárosba, egészen pontosan a Magyar Nemzeti Múzeumba látogattak el. Az intézményben megcsodálták az augusztus 25-ig látható Magyar Menyasszony címet viselő kiállítást, illetve amellett egy állandó tárlatot is megnéztek.

Ez előbbi kiállítás esetében a bemutatótermeket járva ismerős ruhakölteményt is felfedezhettek a kazáriak. Mint arról portálunk korábban már beszámolt: Bocsi Éva vizslási születésű népi iparművész is felöltöztetett egy próbababát „magyar menyasszonyként”. A szóban forgó embermagasságú figurán a Népművészet Mestere címmel is elismert babakészítő ruhagyűjteményének 85 éves darabjai láthatók.

Szabó Imréné a bejegyzéséhez hozzáfűzte: a Nemzeti Múzeumban tett kirándulás során csodálatos látnivalók sora tárult eléjük és sok ismerettel gazdagodhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában