Szertartás

2024.03.28. 08:08

Jézus kereszthalálára emlékeznek nagypénteken a Karancs-völgyi templomokban

A Karancsvölgyi Egyházközségek Oldala egy Facebook-bejegyzésben tette közzé, hogy március 29-én, nagypénteken megemlékezést fognak tartani a környékbeli templomban.

Sipos Nina Vivien

Nagypénteken visszaemlékeznek a hívők Jézus utolsó hét szavára, a kereszthalálára, valamint a Szűzanya szenvedésére. Ilyenkor igeliturgiát, kereszthódolatot és áldozati szertartást tartanak a templomokban. Mint az egyházközségek oldalán is olvasható, leginkább úgy élhetjük meg a történteket és fejezhetjük ki tiszteletünket, ha böjtöt tartunk, imádságban végigjárjuk a keresztutat és Jézus utolsó hét szaván elmélkedünk, amiket a kereszten mondott.

Liturgiát tartanak március 29-én a litkei Szent Kereszt-templomban 9 órától, az egyházasgergei Szeplőtlen Fogantatás-templomban 10 órától, a karancskeszi Szent Mihály-templomban 11 órától, a karancslapujtői Magyarok Nagyasszonya-templomban 12 órától, az ipolytarnóci Krisztus Király-templomban 13 órától, a mihálygergei Magyarok Nagyasszonya-templomban 14 órától, a marakodipusztai Jézus Szíve-templomban 15 órától, illetve a karancsberényi Mindenszentek-templomban pedig 16 órától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában