Képzés

2024.03.16. 21:12

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők szlovákiai önkéntes tűzoltóknak szerveztek tanfolyamot

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők a közösségi oldalukon számoltak be róla, miszerint a téli időszakban is folytatódott az Ipoly völgyében tevékenykedő magyar és szlovák önkéntes mentőszervezetek tagjainak felkészítése a közös feladatok végrehajtására.

Lászlók Judit

A képzés résztvevői

Forrás: Facebook / Ipoly-völgyi Különleges Mentők

Mint írták, ennek keretében a Szlovák Vöröskereszt Losonci szervezete átfogó elsősegélynyújtó képzést tartott a programban résztvevő szlovákiai önkéntes tűzoltók, a Losonci Járási Tűzoltó Szövetség tagjai számára, akik elsajátították a betegvizsgálat, a sérültek mozgatáas, az újraélesztés, a sebellátás, a végtagrögzítés szakmai fogásait éppúgy, mint a különböző mérgezések, rovarcsípések, valamint az égési sérülések ellátásának módszereit. 

„A közös felkészülésünk fontos célja, hogy a határ mindkét oldalán hasonló szinten képzett szakemberek álljanak rendelkezésre a mentési feladatok végrehajtásához. Magyar oldalon az egészségügyi szakismeretek területén szerencsére nincsenek hiányosságok, mivel tagjaink között mentőtiszt, mentőápolók és jól képzett elsősegélynyújtók egyaránt megtalálhatóak. Szlovákiai partnereink viszont ezen a téren nincsenek ilyen szerencsés helyzetben, így számukra a Visegrádi Alap támogatásával szerveztük meg a szükséges szaktanfolyamot, amit minden résztvevő eredményesen elvégzett. Köszönjük szépen a Visegrádi Alapnak a képzéshez nyújtott anyagi támogatást!” – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában