Kertészkedés

2024.03.16. 13:50

Idén is óriásgyümölcsöt termett a szügyi polgármester citromfája

Kevés gyümölcsöt terem az idén hétéves szügyi citromfa, viszont ezek méretükkel bőségesen pótolják a hiányzó darabszámot.

Faragó Zoltán

Frenyó Gábor az ez évi óriástermést mutatja. A citromfa a lakásban tölti a hideg hónapokat, ilyenkor levelei is megfakulnak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Faragó Zoltán

Idén is óriásgyümölcsöt termett az a citromfa, ami Frenyó Gábor szügyi polgármester kertjében él. A termetes mediterrán növény tavalyi legnagyobb termése 2,182 kiló volt, amint arról annak idején portálunk is beszámolt.

Frenyó Gábor kérdésünkre elmondta, hogy a citromfa oltvány, idén hétéves, a téli időszakban pedig fedett helyen kell tartani.

– Idén harmadszor termett, ismét csak két szemet. A tavalyi óriásgyümölcs méretét nem éri el a nagyobbik gyümölcs sem, a súlyát még nem tudjuk, de rövidesen le kell majd szedni. Az ez évi termés is szép nagy, 22 centiméter hosszú, bár a tavalyi 32 volt – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy a citrom a mi éghajlatunkon fedett helyen is kora tavaszra érik be. Később a gyümölcs száradni kezd és elsorvad. Virágzáskor a fa díszítő értéke is jelentős, olyankor a legerősebb az illata is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában