Kézműves termékek

2024.03.02. 08:14

Húsvétra készítik a tavaszi színekben pompázó, kézzel font kosarakat Karancsságon

Már a húsvétra készülnek a karancssági missziós házban dolgozó közmunkások: szebbnél szebb használati tárgyak kerülnek ki a kezeik alól.

Gulyás Edina

Remek termékek készülnek a foglalkozásokon

Forrás: Facebook / Missziós ház

A Váci egyházmegye közmunkaprogram keretében foglalkoztatja a helyieket Karancsságon, jelenleg 13-an dolgoznak a településen ennek köszönhetően. A Kis Szent Teréz Missziós Házban serény munka folyik, vesszőből alkotják az ügyes asszonykezek a különböző használati tárgyakat.

Már tavaszi színekben, húsvétra hangolódva készülnek az alkotások, bevásárló-, kenyértartó- és tojásgyűjtő kosarak, de ceruza-, illetve fakanál tárolók is megtalálhatók a kézműves termékek között. Egyes kosarakat vidám színekben pompázó textillel is kibélelik, szebbnél szebb alkotások közül válogathatnak az érdeklődők.

Oláh Borbála, a helyi karitász csoport vezetője arról számolt be, hogy a termékeket kézműves vásárokban értékesítik, de ajándékként is készítik azokat. Akik szeretnének abból vásárolni, minden hétköznap 8 és 15 óra tehetik meg a missziós házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában