Jegyzet

2024.03.27. 12:39

Hős

Lukács Zsófia gondolatai a témában.

Lukács Zsófia

A törpök élete nem csak játék és mese, hát még az akcióhősöké. A közösségi oldalakat görgetve néha felbukkannak Bruce Willis lányának bejegyzései, fotói amelyeken a gyógyíthatatlan beteg apja is szerepel. Az ismert amerikai színésznél 2 éve diagnosztizálták az afáziát. Ezeken a fotókon egy gyengélkedő idősödő férfit látni, de valahogy mindig társul bennem mellé egy másik kép is, amin trikóban fut ki éppen egy hatalmas robbanásból.  Elvégre ő volt az, aki John McClane-ként ikonikus atlétában számolt le a rosszfiúkkal. Sosem voltam egy Bruce Willis rajongó, általában kritikus vagyok a macsósággal, de azért valljuk be, hogy mindig hatalmasat alakított. 

Talán a személyében mindig volt valami hétköznapi, emberi tulajdonság, amihez könnyen lehetett kapcsolódni. 2022-ben vonult vissza a színészettől betegségei miatt, ám gazdag életműve során több mint száz filmben szerepelt. Furcsa ilyen állapotban látni, de szinte most is  akcióhősként viseli a betegséget. Jövőre lesz 70 éves, Hollywoodig neki is kacskaringós út vezetett.  Willis először biztonsági őrként dolgozott, majd a rendőrkarakterek megformálásakor, a 80-as évek elején művészbárban volt pultos. Sikerszériája azonban nem akcióhősként indult, hanem a A simlis és a szende című tévésorozat egyik főszerepe hozta meg az áttörést. Majd jött a híres trikós hős, a Drágán add az életed! című filmben. A hétköznapi ruházat pedig azt üzente, hogy bárkiből lehet hős, aki nem luxusöltönyben jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában