Fejlesztés

2024.03.29. 14:25

Energetika: három épület fűtési rendszerét is korszerűsítik Szécsénkén

A község önkormányzata által működtetett három intézményben zajlik tavasszal energetikai korszerűsítés Szécsénkén.

Hegedűs Henrik

Hevér Boglárka, a település polgármestere portálunk megkeresésére elmondta: ez azért fontos lépés a falu életében, mert így a két közösségi ponton, az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) épületében, a Técsői Móricz Kálmán Művelődési Házban, illetve az orvosi rendelőben ezentúl a fűtési rendszer szolgáltatását zöldenergia felhasználásával biztosíthatják.

Mint megtudtuk: az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatására pályázott, és ötvenötmillió forintot nyert el a célra. A munkálatok során az IKSZT épületében, ahol a polgármesteri hivatal irodái, valamint a könyvtár is találhatók, az érvényben lévő hőtechnikai eljárásoknak nem megfelelő homlokzati nyílászárókat cserélték ki, hőszivattyús fűtési rendszert építettek be és napelemek kerültek a tetőre. A művelődési ház esetében hasonló kivitelezés történt, illetve történik, míg az orvosi rendelőben ezen felül a külső felületek utólagos hőszigetelését végezték el a szakemberek.

Hevér Boglárka végezetül hangsúlyozta: a beruházásoknak köszönhetően csökkennek az épületek hőveszteségei, ami a rezsiszámlákon is megmutatkozik majd, nem utolsósorban pedig Szécsénke környezetbarát, gazdaságilag hatékonyabban üzemeltethető közintézményekkel gazdagodik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában