Fejlesztés

2023.06.18. 08:53

Utak újulnak meg és napelemek is kerülnek a szécsénkei intézmények tetejére

Már javában zajlik az idei esztendő legfontosabb beruházásainak előkészítése Szécsénkén. Négy kis utca burkolata újul meg, illetve napelemekkel gazdagodnak az intézmények.

H. H.

Hevér Boglárka, a község polgármestere portálunk megkeresésére elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusznak köszönhetően a falu főútjáról nyíló négy kis utcácska kap új szilárd burkolatot. Ezek egyike eddig csak kőborítású volt, míg a másik háromnál eléggé leromlott az aszfaltréteg állapota. Ezzel Szécsénke minden utcája szilárd felületű lesz majd.

A másik kivitelezés is hamarosan elindulhat. Az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények, így a Técsői Móricz Kálmán Művelődési Ház és az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér – ahol a helyi polgármesteri hivatal és a könyvtár is helyet kapott – épületére helyeznek fel napelemes rendszereket, ami a nagyobb energiahatékonyságot szolgálja majd.

– Mindkét esetben hamarosan elkezdődnek a tényleges munkálatok. Bízunk abban, hogy a fűtési szezon kezdetére be is fejeződhet a kivitelezés – hangsúlyozta Hevér Bolgárka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában