Kitüntetések

2024.03.25. 14:59

Hárman is elismerést vehettek át Rétságon a nemzeti ünnep alkalmából

Díszpolgári címet, Pro Urbe díjat és a Város Szolgálatáért elismerést is átadott az önkormányzat nevében Mezőfi Zoltán polgármester három, a településen közismert személyiségnek Rétságon a nemzeti ünnep alkalmából.

Hegedűs Henrik

Bal szélen Hegedűs Ferenc díszpolgár, jobb oldalon Kotroczó Balázs Pro Urbe díjas, középen Mezőfi Zoltán polgármester és Lontai Anita

Forrás: Beküldött fotó

A díszpolgári címet Hegedűs Ferencnek ítélte a képviselő-testület

A méltatás szerint Hegedűs Ferenc 1979-ben költözött Rétságra, és több mint harminc esztendeje működteti sikeresen műszeres gépjármű-vizsgálóállomását, amelynek hírneve és üzletköre ma már az egész országra kiterjed. Munkája mellett folyamatosan részt vesz a város közéletében, több cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő, és ma is az, 2014 és 2019 között pedig a város polgármestereként dolgozott. Ez idő alatt több fontos fejlesztés is történt, illetve új vívmányok is teremtődtek. Ezen kívül komoly szerepet vállal a különféle rendezvények, programok, civil szervezetek támogatásában és jótékonysági célú tevékenysége is kiemelkedő.

A Pro Urbe díjat Kotroczó Balázsnak nyújtotta át a polgármester

A Rendőrtiszti Főiskolát végzett férfiú 1978-ban került Rétságra, ahol a helyi rendőrkapitányságon helyezkedett el. Dolgozott szabálysértési, illetve fegyver- és engedélyügyi előadóként, majd osztályvezetőnek nevezték ki, ebben a beosztásban munkálkodott nyugdíjazásáig. Nyugállományba vonulása után máig ellátja a Városi Nyugdíjas Klub vezetését, amely az egyik legaktívabb civil szerveződés a nyugat-nógrádi járási székhelyen, tagságuk bőven meghaladja a százas létszámot. Hasonlóképpen önzetlenül vállal szerepet a polgárőr egyesület életébenis. Egy cikluson keresztül önkormányzati képviselő is volt.

A Város Szolgálatáért elismerést Lontai Anita érdemelte ki

 A pénzügyi előadói és képesített könyvelői végzettséggel, valamint felsőfokú közgazdász oklevéllel rendelkező hölgy 2012-ben került a polgármesteri hivatalba, adóügyintézőként. Ezt a munkáját elsőrangúan magas színvonalon végzi, az ügyfeleivel mindig türelmes és udvarias, szakmai felkészültsége, jogszabályi ismerete rendkívül alapos, az általa elkészített határozatok ellen fellebbezést nem nyújtottak be. Ez alapján joggal érdemli meg az elismerést – hangzott el a méltatásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában