Tervek

2024.03.01. 15:20

Hamarosan elkészülnek az önkormányzati bérlakások Nógrádsápon

Nógrádsápon két hét múlva elkészülnek az önkormányzati bérlakások. Emellett a faluvezetés az ide évre az óvoda épületének a tetőcseréjét és több út felújítását is kitűzte célul.

Lászlók Judit

Várhatóan két hét múlva fejeződnek be a munkálatok

Forrás: Beküldött fotó

Pintér Bertalan Nógrádsáp polgármestere az önkormányzat ez évi terveivel kapcsolatban elmondta: jelenleg is folyamatban van az önkormányzati bérlakások kialakítása.

– Korábban az önkormányzat a Magyar Falu Program támogatásával megvásárolt egy használaton kívüli épületet a településen, amelyben önerőből két bérlakást alakítunk ki. A belső festés és az elektromos szerelvényezés van még hátra. Így várhatóan két hét múlva fejeződnek be a munkálatok – mondta Pintér Bertalan, aki szerint a bérlakásokat a közszférában dolgozók és családok egyaránt igényelhetik majd.

A polgármester kiemelte továbbá: a Magyar Falu Programban pályázatot nyújtottak be az óvoda épületének a tetőcseréjére, mivel folyamatosak a beázások, és a fedél állandó javításra szorul. A beruházás összege közel negyvenmillió forintba kerülne. Ennek elbírálása jelenleg is folyamatban van. Emellett szeretnének útfelújításra is pályázatot benyújtani, ugyanis fontos lenne a már rossz állapotban lévő Béke-, Alkotmány- és Május 1. út korszerűsítése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában