Elismerés

2024.02.28. 17:30

Harmincnégy éve szolgálja a közösséget a kitüntetett nógrádsápi polgármester

Mint arról már beszámoltunk: a polgármesterek báljának nemrégiben a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ adott otthont. A rendezvény keretében pedig a térség legrangosabb közéleti elismeréseit is átadták, köztük az Év Polgármestere-díjat is, amit a 2023-as esztendőben végzett tevékenységéért Pintér Bertalan, Nógrádsáp polgármestere is átvehetett Balla Mihály országgyűlési képviselőtől.

Lászlók Judit

Pintér Bertalan (j), Nógrádsáp polgármestere és Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lászlók Judit

Pintér Bertalan portálunk érdeklődésére elmondta: nagy örömmel töltötte el, hogy elismerték és értékelték az immár 34 éve tartó tevékenységét. Kifejtette: úgy véli, a sok munkának beérett a gyümölcse, és ezt mások is így látták. Pintér Bertalan, azonban tavaly betöltötte a 68. életévét, ezért úgy döntött, hogy a közelgő önkormányzati választásokon már nem indul a faluvezetői tisztségért.

– Úgy gondolom, hogy már át kell adni a fiataloknak a helyet. Nem feltétlenül kell már dolgozni hetvenévesen. Kicsit most már pihenni szeretnék és örülni az életnek. A fiatalok pedig vezessék tovább a települést – hangsúlyozta Pintér Bertalan, aki sok éven keresztül volt az esti gimnáziumnak a tagozatvezetője is.

– Az életem jelentős része az oktatáshoz kötődött, amit szintén nagyon szerettem. Amikor a polgármesteri munkában elfáradtam, akkor ott volt a tanítás számomra, ami felüdülést jelentett és persze fordítva is így történt – mondta Pintér Bertalan, aki emellett úgy véli, ahhoz, hogy valaki eredményes legyen polgármesterként szükség van egy biztos hátországra. Számára ezt a felesége biztosította, amiért mind a mai napig nagyon hálás neki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában