Gyász

2024.03.01. 14:35

Gyász: elhunyt a balassagyarmati gimnázium egykori tanára

A Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium a közösségi oldalán ismertette, hogy elhunyt Földessy László, az intézmény egykori pedagógusa.

Nool.hu

Az intézmény közösségi oldalán közzétett bejegyzésben, egykori tanítványa, Szabó Andrea így búcsúzik Földessy Lászlótól: „ Drága osztályfőnök úr, Kedves Laci! Tudjuk, hogy nagyon büszke voltál ránk, az 1983-ban végzett 4. C-re. Az utolsó együtt töltött osztálytalálkozónkon 2023 októberében még el is érzékenyültél, amikor egy, a városban mindenki által tisztelt főorvos osztálytársunk emberségéről volt szó. Büszke voltál arra, milyen emberek lettünk. S hányszor emlegetted, hogy a 23 továbbtanulásra jelentkezőből közülünk mindenkit elsőre felvettek oda, ahová jelentkezett. A legtöbben tanárok lettünk: ez is a te hatásod.”

Egykori tanítványa a bejegyzésben méltatta tanári képességei mellett az emberségét is: „Neked sosem kellett fegyelmezned. Csak egy igazi tanár képes erre. Csendes, nyugodt hangodon olyan fegyelmet tartottál, hogy a légy zümmögését is meg lehetett hallani, amikor magyaráztál. Óriási tekintélyed volt, bíztunk benned. Te mindent meg tudtál oldani anélkül, hogy egyszer is felemelted volna a hangodat.”

Szabó Andrea írását azzal zárta: „Kegyetlenül hirtelen haláloddal mi, akik legtöbben már elvesztettük szüleinket, most végképp elárvultunk. Drága tanár úr! Kevés a szó arra, hogy elmondjuk, mi mindent jelentettél nekünk. Fájó szívvel búcsúzunk, soha nem felejtünk!”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában