Nool.hu videó

2024.03.02. 13:55

Így zajlott a férfiszövetségek keresztútja Rimócon (videó)

A rimóci Szent József Katolikus Férfiszövetség kétnapos nagyböjti lelkigyakorlatot szervezett. A pénteki keresztúthoz Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is csatlakozott. Tekintsétek meg videós összeállításunkat!

Nool.hu

A keresztút a település központjában található kereszttől indult

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Mint arról beszámoltunk: a helyi Szent József Katolikus Férfiszövetség alapeszméje a névadó szent kultuszának az ápolása, a közösségi szellem erősítése, a katolikus vallás megélése és az önzetlen segítségnyújtás. A közösségi rendezvénnyel az egyesület alkalmat teremt arra, hogy a férfiak beszéljenek életükről, hitbéli meggyőződéseikről, tapasztalataikról, felismerjék jövőbeni teendőiket. A szövetség 2013-ban alakult, napjainkban 30 tagot számlál.

A pénteki keresztút a település központjában található kereszttől indult Ocsovai Grácián szécsényi származású ferences atya vezetésével a temetőig. A kálvária után a közösségi házban kötetlen beszélgetésre, imádkozásra és közös éneklésre várták a férfiszövetségek tagjait. Szombaton elmélkedéssel, szentmisével és litániával zárult a program. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában