Energetikai korszerűsítés

2024.03.02. 14:20

Ötvenmillió forintból újítják fel a művelődési házat Ságújfaluban

Ságújfalu idei fejlesztési tervei között szerepel a művelődési ház energetikai korszerűsítése is.

Gulyás Edina

A község képviselő-testülete a közelmúltban fogadta el a település idei költségvetését, így már láthatók azok a fejlesztések, amelyek ebben az évben megvalósulhatnak. Azok között van a művelődési ház energetikai korszerűsítése is, amire 50 millió forintot nyert az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban.

– Az elmúlt időszakban több tényező miatt szinte megszűnt a közösségi élet a faluban. A koronavírus-járvány idején számos program meghiúsult, majd az energiaárak emelkedése maga után vonta a magas rezsiköltségeket, ami miatt bezártak a közösségi terek – fogalmazott Szentes Attila polgármester. 

– Szeretnénk ismét újraéleszteni a közösségi életet. Olyan programokat, rendezvényeket szervezni, amelyek között minden korosztály megtalálhatná a számára kedvezőt. 

Mint mondta, reményeik szerint ezekhez biztosít majd megfelelő helyszínt a felújított művelődési ház. A kivitelezés során megvalósul a nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése, az épület szigetelése és akadálymentesített vizesblokk is épül. Ezen kívül a tetőre napelemes cserepek kerülnek, aminek köszönhetően jelentősen csökkennek majd a rezsiköltségek. A munkálatok tavasszal indulnak és a tervek szerint idén az augusztus 20-i ünnepségen adják majd át a beruházást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában