Különlegesség

2024.03.25. 13:00

Ezért szeretünk Nógrádban élni!

Megkérdeztük olvasóinkat, hogy ők miért szeretnek Nógrád vármegyében élni, amelyre rendkívül sokszínű és érdekes válaszokat kaptunk!

Sipos Nina Vivien

Sokakat a szép természeti környezet köt ide

Forrás: Archív fotó: Nool

Nem titok, hogy Nógrád vármegye számtalan érdekességet rejt magában. Nem csupán az épülő városok, a falvak, a szebbnél szebb tájak, az élő- és növényvilág gazdag, illetve egyedülálló szűkebb hazánkban, hanem az évszázados hagyományok, a szokások, a nyelvjárás, valamint maguk az itt élő emberek is páratlanná, különlegessé teszik a megyét.

Kíváncsiak voltunk, ezért olvasóinkat kértük meg a közösségi oldalunkon, hogy fejtsék ki kommentben, miért is szeretnek Nógrádban élni.

„Ide születtem, itt nőttem fel, tanultam és dolgozok. A családom, az unokáim, a szeretteim itt vannak a közelemben. Szeretem a krumplilaskát, a gancát, a herőcét... Imádom az akác illatot, a madárcsicsergést, a dombtetőn legelő szarvasokat, a tölgyesek avarjában rejtőzködő igazi gomba illatát. Már a palócos beszédemet is megszerettem” – írta az egyik hozzászóló.

Többen is úgy nyilatkoztak, hogy azért szeretnek ebben a vármegyében élni, mert sehol máshol nem lehet olyan csodás természeti kuriózumokat találni, mint itt. Egyrészt a lélegzetelállító táj, a hegyek, illetve a völgyek látványa ejti rabul az embereket leghamarabb, de emellett a kultúra és az évezredes tradíciók is jellegzetessé teszik Nógrádot. Azt a tény sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az ősi palóc nyelvjárást a mai napig aktívan használják mind az idősebb, mind pedig a fiatalabb generáció tagjai, továbbadva a palóc nyelvi sajátosságokat és a tudást az új nemzedék számára.

„Jól érzem itt magam. Szeretem az ország más tájait is, de immár több mint negyven éve itt vagyok otthon. A szép természeti környezet, a barátok, az ismerősök és a család köt ide. Máshol élő barátaim is kivétel nélkül szeretnek ide látogatni és jól is érzik itt magukat” – olvasható a válasz a közösségi oldalunkon.

Most rajtad a sor! Te miért szeretsz Nógrád vármegyében élni?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában