Nool.hu podcast

2024.03.07. 20:00

Élni akarásból jeles: síbalesetéről és karrierjéről is mesélt a salgótarjáni tanárnő (podcast)

Tragikus síbalesete után sem adta fel, sőt, azt vallja, nem szabad sohasem feladni, mindig küzdeni kell. Élni akarásból és küzdésből aligha akad tőle nagyobb példakép: Szabóné Sipos Évával beszélgettünk.

Angyal Eszter

Szabóné Sipos Éva mára 7 EB-n van túl parasportolóként, emellett kézilabda edzőként is komoly sikereket tudhat magáénak

Forrás: Hír FM Salgótarján

Fotó: Angyal Eszter

A sors néha kifürkészhetetlen, megannyi váratlan fordulatot hozhat egy-egy ember élete – így volt ez a mátranováki születésű Szabóné Sipos Évával is. Már egészen kislány kora óta sportolt, több sportág közül azonban a kézilabda volt az, amelyben a legnagyobb sikereit érte el. Az egri főiskolán ismerkedett meg későbbi férjével, Szabó Attilával, akivel aztán közösen kezdték meg a tanítást és az edzői munkát is Salgótarjánban.

Ahogy teltek az évek, úgy forrt össze a sport és a kézilabda a nógrádi megyeszékhelyen a nevükkel, ám senki nem számított arra a tragikus napra, ami 2009. január 1-jén történt. A kézilabda edző tanárnő ezen a napon ugyanis Szlovákiában borzalmas síbalesetet szenvedett, amelyben elveszítette az egyik lábát, sőt, voltaképp szinte a csodával határos, hogy túlélte. Kitartása és akarta azonban még a történteknél is erősebb volt, hisz nem csupán rövid időn belül talpra állt, de pár hónap elteltével már újra a pálya szélén állt tanítványaival egy fontos mérkőzésen. 

Szabóné Sipos Évának olyannyira az élete a sport, hogy kisvártatva ő maga is visszatért a versenyzéshez: mára parasportolóként ülőröplabdában és kerekesszékes kézilabdázóként is a hazai nemzeti válogatottat erősíti. Sőt mi több, mára már azt is elmondhatja magáról, hogy már hét Európa-bajnokságon is eredményesen szerepelt. 

A tanárnő sport iránti szeretete és életigenlése sokak számára példaértékű lehet. A napokban vele beszélgettünk a Hír FM-en, hallgassák vissza most portálunkon a beszélgetést és merítsenek erőt a szavaiból:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában