háló

2019.07.31. 10:06

Hazai Eb-n szerepelt a salgótarjáni válogatott ülőröplabdázó

Nemrég került megrendezésre a női és férfi ülőröplabda Európa-bajnokság Budapesten a Ludovika Sport Arénában, ami remek helyszín volt a mozgássérült sportolók számára.

B.L.

A salgótarjáni Szabóné Sipos Éva (9-es mezben)

Forrás: NSO

Fotó: Dömötör Csaba

A magyar csapatoknak már a kezdet is rosszul alakult, hiszen az orvosi felülvizsgálaton sem a nőknél, sem pedig a férfiaknál nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan a szakvezetés várta. Több játékost is más kategóriába soroltak, így nem abban a felülésben kellett játszaniuk, mint ahogy azt eltervezték.

A salgótarjáni testnevelő, Szabóné Sipos Éva egy síbalesetben elvesztette a bal lábát, ezt követően talált rá az ülőröplabda, ahol 2017-ben az év női játékosának is megválasztották. Természetesen most sem hiányozhatott a keretből.

A salgótarjáni Szabóné Sipos Éva (9-es mezben)
Fotó: Dömötör Csaba / NSO

– Az előzményeket figyelembe véve, a remek környezet ellenére, és a rengeteg szurkoló támogatásával sem tudtunk koncentráltan játszani, így valamennyi mérkőzésen várakozáson alul teljesítettünk. Szinte semmi sem jött össze, és ez lelkileg megviselte a csapatot. Hiába játszottunk remekül a németek ellen kettő, a szlovénok és az oroszok ellen egy-egy szettben, ez kevés volt a mérkőzések megnyeréséhez. Mindig hiányzott az a koncentráltság, amivel a szoros vesztett szetteket megnyerhettük volna. A horvátok ellen a döntő játszmában 12–8-as vezetésünkről 15–13-ra kikapnunk – mesélte Szabóné Sipos Éva.

Hozzátette, minden játékos számára csalódás volt ez az Eb, hiszen a hazai közönség előtt sokkal jobban szerettek volna teljesíteni, a megszerzett nyolcadik helynél jobbra számítottak. A szakvezetés is kielemzi majd a szereplést, és megfejtik a gyengébb szereplés okait.

– Véleményem szerint sokkal több nemzetközi mérkőzést kellene játszani a magyar csapatoknak, hiszen nem elég, ha sokat edzünk, a játékot csak játszva lehet megtanulni a legeredményesebben. Remélem, az elkövetkezőkben erre is lesz lehetőségünk, hogy előre tudjunk lépni. Mindezek ellenére köszönöm játékostársaim küzdését, kitartását, és hálásak vagyunk a Magyar Röplabda Szövetségnek, a Paralimpiai Bizottságnak és azoknak az embereknek, akik végig támogattak, kitartottak mellettünk, és megpróbáltak segíteni, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Ezért is sajnáljuk, hogy így alakult, de a sport ilyen, előre kell tekinteni, nem feladni, küzdeni tovább, kijavítva a hibákat – mondta a testnevelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában