Kitüntetés

2024.03.21. 09:18

Elismerték Nógrádsipeken a közösségért végzett munkát

Nemzeti ünnepünk alkalmából átadták Nógrádsipeken a község kitüntető díjait.

Nool.hu

Bagó Istvánné Mócsány Zsuzsanna és Ifj. Király Zsolt kapták a kitüntetést

Forrás: Beküldött

A község önkormányzata portálunkat arról tájékoztatta, hogy a megemlékezés a templomkertben elhelyezett 1848-49-es emlékműnél kezdődött. A nógrádsipeki óvodások műsorát követően Vizi Zoltán polgármester, dr. Kiss Tamás jegyző, a nógrádsipeki tüzérek és a polgárőrség vezetői is koszorút helyeztek el a helyszínen.

Mint írták, az ünnepség a Balás-kúriában folytatódott, ahol Vizi Zoltán köszöntötte a lakosságot. A nógrádsipeki kórus tagjai versekkel és dalokkal tisztelegtek a hősök emléke előtt, majd az önkormányzat átadta a Nógrádsipek Községért díjakat. A kitüntetést Bagó Istvánné Mócsány Zsuzsanna több évtizedes, kiemelkedő közösségszervező tevékenységéért és oktató-nevelői munkájának elismeréseként vehette át. Ifj. Király Zsolt pedig önkéntes munkájáért, valamint a tavalyi nógrádsipeki árvíz elleni védekezésben kifejtett önzetlen és áldozatos tevékenységének elismeréseként kapta meg a díjat. 

Emléktáblát helyeznek el

Az önkormányzat emléktáblát helyez el a Szikra teraszon a 2023-as nógrádsipeki árvíz elleni védekezésben résztvevő önkéntesek részére, valamint az azt követő helyreállítási munkák során kifejtett önzetlen és példamutató tevékenységükért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában