Változás

2024.03.24. 13:02

Életbe lépett a kerti hulladékok égetéséről szóló új ceredi rendelet

Veres Edina

A kerti hulladék égetésével kapcsolatos rendelet megváltoztatása mellett döntött a napokban Cered önkormányzata. A polgármester a szombaton hatályba lépő szabályokra figyelmezteti a lakosokat. 

A korábban engedélyezettől eltérő időintervallumban és időpontban lehetséges a kerti hulladékok elégetése Cereden. A település közösségi oldalán a közelmúltban még arról tájékoztatták a lakosokat, hogy 

március 15. és április 30. között, illetve szeptember 1. és október 15. között hétfőn és szerdán 14 órától 18 óráig megengedett a száraz avar és a kerti hulladék elégetése.

 Mindez azonban megváltozott a napokban. A község Facebook-oldala pénteken tette közzé Tajti Lászlónak, a falu polgármesterének felhívását, amely szerint a kerti hulladék égetésének szabályairól szóló rendeletet a helyi képviselő-testület a március 20-i ülésén módosította. 

Ennek értelmében tavasszal tovább, azaz március 15-től egészen május 31-ig hétfőn, szerdán és pénteken 13 órától 17 óráig szabad elégetni a száraz kerti hulladékot a településen. A bejegyzésből kiderült, hogy a megváltoztatott rendelet március 23-tól, azaz szombattól hatályos. A polgármester felhívásában arra kérte a település lakosait, hogy a rendeletben leírt időpontot mindenki tartsa be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában