Útfejlesztés

2024.03.10. 08:58

Éjfélkor nyitották meg a forgalom előtt az új bekötőutat Bátonyterenyén

Újabb út köti össze Bátonyterenyét az ipari parkkal és a 21-es számú főúttal. A szombatról vasárnapra virradó éjszaka, pontban éjfélkor nyitották meg a forgalom előtt az új szakaszt.

Gulyás Edina

Újabb szállal köti össze az új útszakasz Nagybátonyt és Kisterenyét

Fotó: Beküldött fotó

Pontban éjfélkor nyitották meg a forgalom előtt a Bátonyterenye központját és az új ipari parkot, továbbá a 21-es számú főutat összekötő szakaszt. Ezen keresztül a helyiek már gyorsabban és biztonságosabban tudják megközelíteni a munkahelyüket, de az út a két településrészt, Nagybátonyt és Kisterenyét is újabb szállal köti össze. Mindezek mellett a 21-es számú főút is elérhető a közlekedők számára az újonnan átadott útszakaszon, ami a Sulyom-hegyi veszélyes csomópontot is tehermentesíti.

Portálunk is beszámolt arról, hogy új, harminc hektáros ipari parkot alakítottak ki Bátonyterenyén, a már működő ipari terület közelében. A több mint 1,3 milliárd forintból megvalósuló beruházás részeként épült meg a Nagybátonyt Kisterenyével összekötő út is. A projekt ugyan már lezárult, azonban a szakaszon Zagyva-híd és vasúti átjáró is létesült, így azt a forgalomba helyezést megelőzően minden szakhatóságnak engedélyeznie kellett.

Régi terv valósult meg

– Az új ipari park kialakítására 2016-ban pályáztunk, akkor még a tervezése sem indult meg a 23-as számú főút fejlesztéséhez kapcsolódóan a Kisterenyét Nagybátonnyal összekötő útnak – tájékoztatta portálunkat Nagy-Majdon József polgármester. – Annak a szándéka, hogy a 21-es számú főútról egy bekötőutat létesítsünk, már régebb óta megvolt. Az új ipari park infrastrukturális kialakítása ezt lehetővé tette. Azáltal nemcsak a 21-est kötöttük be a Penny Markethez vezető Kossuth útba, hanem az Orgona út folytatásaként bekapcsoltuk a régebbi iparterületünket is, ahol mások mellett a  Viessmann Kft. és a Fűtőber Kft. is található. Innentől a bányavárosban élők gépjárművel, vagy kerékpárral is biztonsággal eljuthatnak a munkahelyükre.

Egyetlen percet sem vártak az átadással

Nagy-Majdon József arra is kiért: a bekötőút már régebben elkészült, azonban mivel komplex fejlesztésről van szó, híddal, vasúti átjáróval, ezért hosszabb időszak kellett, amíg az összes szakhatósági engedélyt beszerezték. Azok március 9-ről, március 10-re virradó éjjel, pontosan éjfélkor váltak hatályossá, ezért választották ezt a rendkívüli időpontot az út átadására.

– A lakosság részéről már többen jelezték, hogy nagyon örülnének az út megnyitásának, és nem értették, miért kellett ilyen sokat várni rá. Nem akartuk egy perccel sem tovább várakoztatni a lakosságot, így az első adandó alkalommal átadtuk a forgalomnak az utat – fogalmazott a polgármester, aki reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az új szakasz tehermentesíti majd a Sulyom-hegyi csomópontot, így ott a jövőben kevesebb lesz a baleset.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában