Jegyzet

2024.03.12. 12:38

Egészséges életmód

Sipos Nina Vivien gondolatai a témában.

Sipos Nina Vivien

Az egészséges életmód rögös útjára lépni bizony egy kihívásokkal teli feladat, amihez rengeteg akaraterő és kitartás szükséges. Azt szokták mondani, hogy minden a fejben dől el, tehát valójában elhatározás kérdése az egész életmódváltás is. Legelőször a tudatunkban kell tisztázni azt, hogy egy nagy változást szeretnénk az életünkben megvalósítani, illetve eldönteni, hogy mit is akarunk pontosan elérni. Ennek érdekében egy célt kell kitűznünk magunk elé, amit majd szépen, lassan kivitelezünk. Az eddig berögzült egészségtelen szokásokat bármennyire is nehéz, de muszáj lesz elengedi ahhoz, hogy megkapjuk a kívánt eredményt. A definíció szerint az életmódváltás alatt a szokások tudatos és szándékos megváltoztatását értjük az egészségmegőrzés, testi- és szellemi jólét fokozása érdekében. 

Az utóbbi pár napban sikeresen eljutottam arra a pontra, hogy elegem lett az egészségtelen, gyors éttermi kaják és a cukros üdítők állandó fogyasztásából, a süteményekről már nem is beszélve. Rabja voltam a saját, káros habitusaimnak épp elég hosszú ideig ahhoz, hogy most már rá se tudok nézni a kedvenc ételemre, de még az általam úgy imádott vaníliás minyonra sem. Elhatároztam, hogy szeretnék végre javítani a jólétemen, és elindulni az életmódváltás rögös útján. Egy apró előrelépést szerintem már sikerült is tennem, ugyanis minap reggel azzal indítottam, hogy a kukába vágtam az összes olyan terméket és ételt, ami nem segíti elő az én életviteli váltásomat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában