Képzés

2024.03.21. 11:53

Akadémiára mehetnek a nógrádi civilek

Hasznos információk birtokába kerülhetnek a civil szervezeti vezetők a balassagyarmati Civil Akadémia programjain, amit idén is a Nógrád Vármegyei Civil Központ szervez a Harmadik Szektorért Egyesülettel karöltve.

Gulyás Edina

Tolnai Sándor (jobbra) elmondta, hogy a Civil Akadémia jó lehetőség

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

A Harmadik Szektorért Egyesület és a Nógrád Megyei Civil Központ még 2022-ben indította útjára a Civil Akadémia elnevezésű képzéssorozatot, a Nyugat-Nógrádban tevékenykedő civil szervezetek számára.

– A programsorozat idén is folytatódik, annak első állomását a közeljövőben szervezzük meg az Ipoly-parti városban

 – fogalmazott Tolnai Sándor, a civil központ munkatársa. – Ezeken az alkalmakon a civil szervezeti vezetők hasznos információkhoz jutnak. Hallhatnak pályázatokról, azok elszámolásáról, adózási, beszámolói kötelezettségekről. Szó esik arról is, hogyan lehet aktivizálni a közösségeket, de az egy százaléknyi adó gyűjtéséről és a forrásteremtési lehetőségekről is szakértők tájékoztatják a megjelenteket. 

Hozzátette: a civil központ számára nem csak Salgótarjánban, hanem az egész megyében fontos a civil szervezetek tájékoztatása, így, amennyiben igény mutatkozik rá, más városokba is elviszik a Civil Akadémia programjait.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában