Összefoglaló

2024.03.09. 21:57

A nap legfontosabb megyei hírei egy helyen – 2024. március 9.

Számos érdekes témáról számoltunk be olvasóinknak hírportálunkon március második szombatján is, mutatjuk a nap legérdekesebb megyei híreit!

Nool.hu

Életre kel a játékosság a salgótarjáni művésztanár alkotásain

Lapocskáim – e szóval jellemezte Kele Szabó Ágnes grafikus, a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium művésztanára a Libri könyvesboltban frissen kiállított alkotásait. A művek és a könyvek kiegészítik egymást, ráadásul a bennük megbújó játékosság és rendezettség a befogadók fantáziáját is felcsigázhatja. A tanárnővel hivatása szépségéről beszélgettünk.

Hogyan készítsük fel autóinkat téliről a nyári üzemre? – segít a tarjáni szakember

Lassan véget ér a tél, a hőmérséklet emelkedése pedig a gépjárművel közlekedőket is arra csábítja, hogy újra elővegyék a hideg hónapokban esetleg nem használt autóikat, vagy egy nagytakarítással, karbantartással felkészítsék azokat a tavaszi és a nyári üzemmódra.

Neves grafikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás Salgótarjánban

Ünnepélyes keretek között nyitották meg csütörtökön délután az Orbán György János grafikus, képzőművész és rajztanár alkotásaiból összeállított kiállítást, amelynek a salgótarjáni zeneiskola galériája adott otthont.

Koreába viszik a hulladékot – hamarosan újraindulhat a bátonyterenyei akkumulátor-feldolgozó?

Felröppent a hír, miszerint márciusban ismét megnyitják a SungEel HiTech Hungary bátonyterenyei üzemét, amit határozatlan időre, a jogszerű működés feltételeinek megteremtéséig zárt be a kormányhivatal. Utánajártunk, mi igaz a szóbeszédből.

Suppal hódította meg a maláj dzsungelt a gyarmati extrémsportoló

Kovács László, balassagyarmati extrémsportoló 12 év után visszatért Malajziába a közelmúltban, ahol két hét alatt egy suppal evezte körbe a Kenyir mesterséges tavat.

Bokor községben gyűjtést indítottak a helyiek a legrégebbi közkút megmentéséért

Bokor község központjában, a templom közelében, a kultúrházzal szemben áll egy százéves kút, ami nagy szerepet játszott a helyi közösség életében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha az elsők között szeretnél értesülni Nógrád megye legfontosabb híreiről, lájkold a Facebook-oldalunkat, ha pedig esténként egyben szeretnéd átfutni a nap híreit, iratkozz fel a Nool.hu hírlevelére!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában