Adakozás

2024.03.09. 17:22

Bokor községben gyűjtést indítottak a helyiek a legrégebbi közkút megmentéséért

Bokor község központjában, a templom közelében, a kultúrházzal szemben áll egy százéves kút, ami nagy szerepet játszott a helyi közösség életében.

Gulyás Edina

Nemcsak vízvevő pontként funkcionált, hanem fontos találkozóhelye is volt a lakóknak

Forrás: Beküldött fotó

Jó száz éve áll a falu központjában a legrégebbi közkút, ami nemcsak vízvevő pontként funkcionált, hanem fontos találkozóhelye is volt a lakóknak. Az asszonyok korábban, a vasárnapi misét követően ott gyűltek össze és beszélték meg a heti történéseket. 

Hegedűs Pál polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy a kút mára nagyon rossz állatba került, veszélyessé vált, ezért körbekerítették és lefedték azt.
Mint megtudtuk: azonban a lakók kezdeményezésére most napirendre került annak felújítása. Egy magánszemély felajánlotta a szükséges anyagokat, a renoválás munkadíjára pedig gyűjtést indítottak. Bárki támogathatja a kezdeményezést, aki szeretné, hogy a falu egyik emblematikus építménye ismét régi fényében ragyogjon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában