Jótékonyság

2024.03.07. 20:28

A gyarmati gyermekotthon lakóit lepték meg a nógrádi gazdabál bevételéből

Nemrégiben rendezték meg az első Nógrád megyei gazdabált Bátonyterenyén. Az esemény bevételéből a balassagyarmati gyermekotthon lakói számára vásároltak hasznos termékeket. A szervezők kedden délelőtt adták át az intézménynek az adományokat.

Lukács Zsófia

A bevételből vásárolt adományokat kedd délelőtt adták át a gazdák nevében a gyermekotthon vezetőjének

Forrás: Nool

Fotó: Lukács Zsófia

A farsangi időszakban rendezték meg az első Nógrád megyei gazdabált, amelynek a bátonyterenyei Szekér Fogadó és Étterem adott otthont. A bál bevételéből a balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthont támogatták.

– Egyeztettünk a gyermekotthon vezetőjével, hogy melyek lennének azok a tárgyi adományok, amelyek hasznosak bizonyulhatnak a fiatalok számára. Így a gazdabál bevételéből 120 darab pólót, 24 törölközőt, 50 textilpelenkát, 24 ágyneműhuzatot, 50 előkét és 24 darab matracvédőt vásároltunk. A textíliákra Péter Martin, a Kopi Top Kft. ügyvezetője ajánlotta fel a mesefigurák és a gazdabál felirat hímzését, valamint ezen felül több mint 70 pólót adományozott az otthon lakóinak – mondta el portálunknak Sándor Szandra, Alsótold polgármestere, a bál szervezője.

A bevételből vásárolt adományokat kedd délelőtt a főszervező, valamint Vallusné Erdős Anikó és Péter Martin személyesen adták át a gazdák nevében a gyermekotthon vezetőjének. Sándor Szandra hangsúlyozta: bízik abban, hogy a kezdeményezéssel hagyományt teremtenek, és a továbbiakban is együttműködnek majd a gyermekotthonnal, hogy hozzájárulhassanak az ott élők mindennapjaihoz.

Az esemény megálmodója azt is elárulta, hogy jövőre is ugyanígy szeretnék megszervezni a bált, amelyen idén több mint 150 mezőgazdasági szakember vett részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában