Tehetséges tanulók

2024.02.01. 14:38

Tehetségútlevelet érdemelt a salgótarjáni gimnazisták pályamunkája

Idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg január 30-án, kedden a “Tudományokról Diákoknak Kíváncsiságból - Tehetségútlevél a felsőoktatásban” című versenyt Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) szervezésében. Az eseményen Nógrád vármegyéből több salgótarjáni iskola is képviselte magát, kiváló eredményeket elérve.

Sipos Nina Vivien

A Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium is képviselte magát az országos szintű megmérettetésen

Forrás: Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium Facebook-oldal

Mint ahogy egy korábbi cikkünkben hírt adtunk róla, a konferencián a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola ifjú zenész növendékei léptek a Líceum színpadára, különböző hangszereken játszva és kápráztatva el nem csupán a közönséget, de a zsűri tagjait is. A vetélkedőn kellemes élményekkel és értékes tapasztalatokkal gazdagodtak a gyerekek, valamint kiváló helyezéseket értek el, növelve sikerükkel az intézmény jó nevét.

A Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium is képviselte magát az országos szintű megmérettetésen január 30-án, kedden, ugyanis tizenegy tehetséges madáchos diák utazott el Egerbe, felkészítő tanáraik kíséretében.

A versenyzőknek pályamunkákat kellett benyújtaniuk előzetesen, amelyek alapján hívták be őket a második, szóbeli fordulóra, ahol prezentációval vagy poszterrel illusztrálva kellett megvédeni dolgozatukat. Az egyetemi tanárokból álló zsűri a vetélkedő során százhúsz diák dolgozatát értékelte az egyes területeken.

A Madách delegálta a legtöbb diákot

Az EKKE hivatalos közösségi oldalán is olvasható, hogy az egri egyetem és a Roma Szakkollégium munkatársainak együttműködésével az intézmény Líceumának termeiben tartották meg az eseményt, amelyre a résztvevőknek különböző szekciókban kellett előre jelentkezni. A honlap megosztott adatokból az is kiderül, hogy a legtöbb diákot delegáló iskola a Madách volt. 

Remekeltek a gimnázium tanulói az egri versenyen, ugyanis számos színvonalas munka kapta mg a neki járó méltó elismerést. Bimbatti Roberta, Judák Jázmin és Csirke Dániel első helyezést, Gecso Boglárka és Bolla Dorina második helyezést, egy másik szekcióban Judák Jázmin harmadik helyezést ért el, míg Trefimann Luca, Káposzta Borbála, valamint Kotrócz Emília különdíjazott lett. Kele Szabó Ágnes tanárnőt, mint felkészítő tanárt is díjazták.

– Az esemény megnyitójára és a zárórendezvényre az egyetem kápolnájában, a díszteremben került sor. Ezután a délelőtt folyamán szekciókban adhatták elő pályamunkájukat a tanulók, majd ebéd következett, s délután az ünnepélyes eredményhirdetés. Minden diák munkáját elismerték, hiszen a kapott tehetségútlevél mellé idén már többletpontok is járnak az egyetemre felvételizőknek – írja Facebook-bejegyzésében a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium, hozzátéve: 

– Mindenki szép élménnyel gazdagodott és sok dicséretet, illetve építő kritikát hallgattak meg, melyek ösztönzésére folytathatják majd kutató munkájukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában