Kinevezés

2024.02.04. 15:38

Növelné Salgótarján és a járás lakosságának biztonságérzetét az új rendőrkapitány

Kinevezték a megyeszékhely új rendőrkapitányát a napokban, így már Bárnai Balázs rendőrs alezredes látja el a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezető feladatait.

Nagy Orsolya

Bárnai Balázs alezredes a kinevezés átvétele után

Fotó: Police.hu

Kinevezése kapcsán beszélgettünk Bárnai Balázzsal, aki felidézte portálunknak szakmai múltját.

– Közel két évtizedig dolgoztam bűnügyi szakterületen, majd a Rendőrtiszti Főiskola elvégzését követően 2002-ben nyomozóként kerültem a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra. Ezután 2005-től 2019-ig a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán szolgáltam, kezdetben nyomozóként, majd alosztályvezetőként, 2010 és 2019 között pedig osztályvezetőként. 2019. évet illetően kezdetben az elemző-értékelő osztály osztályvezető-helyettesi, majd az utolsó negyedévben bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesi feladatokat láttam el megbízással. 2020-ban neveztek ki a Szécsényi Rendőrkapitányság, majd idén február 1-jén a Salgótarjáni Rendőrkapitányság élére – közölte Bárnai Balázs.

Azzal kapcsolatban, hogyan érintette a kinevezés úgy fogalmazott, hogy nagyon megtisztelőnek tartja a felkérést, alapvetően két okból. Egyrészt, mert a vármegyeszékhely rendőrkapitányságát vezetheti, másrészt, azon a szolgálati helyen lehet rendőrkapitány, ahol a pályafutását megkezdte. Mint mondta, egyben hatalmas felelősséggel is jár a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetése, úgy érzi, élete legnagyobb kihívása előtt áll.

Az új rendőrkapitány arra is kitért, hogy tervei és céljai vannak a jövőt illetően 

– Alapvetően a legfontosabb a rendőrségi feladatok maradéktalan végrehajtása és a lakosság elvárásainak való megfelelés. A közrend, a közbiztonság fenntartása, a közterületek rendjének biztosítása, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése, felderítése és a közlekedésbiztonsági helyzet fenntartása, javítása – emelte ki a rendőrkapitány.

Bárnai Balázs kifejtette, hogy feladatai és tervei közé tartozik egyebek mellett az önkormányzati és az európai parlamenti választások megfelelő biztosítása, az illegális migráció elleni hatékony fellépés érdekében tett intézkedéseink teljesítése, de a büntetőeljárások törvényes, szakszerű és időszerű teljesítése, valamint a vagyonbiztosítás- vagyonvisszaszerzés fokozása. Ezen túlmenően elengedhetetlen a kiemelt közlekedési jogsértésekkel szembeni hatékony fellépés, az online térben elkövetett bűncselekmények, kiemelten a csalások elleni hatékony fellépés, a társadalmi szerepvállalás erősítése a lakossággal és a civil szférával, de az együttműködőkkel való kapcsolat további mélyítése is.

Céljai között kulcsszerepet tölt be a szolgálat

– Szeretném a salgótarjáni járás és a város lakosságának a biztonságérzetét erősíteni, továbbá a rám bízott állományt megfelelően irányítani. Mindezek elérése érdekében számítok kollégáim, beosztottjaim támogatásán túl a területünkön lévő valamennyi állami és önkormányzati szerv, a társzervek, civil szervezetek és a lakosság együttműködésére – fogalmazott az új rendőrkapitány, aki hangsúlyozta, hogy biztonságot, közbiztonságot csak együtt, egymással együttműködve tudnak megteremteni. Éppen ezért arra kér mindenkit, hogy tegyünk együtt azért, hogy vármegyénk, járásaink és településeink élhetők és élhetőbbek legyenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában