Díjátadó

2024.02.11. 14:38

Megválasztották az év polgármestereit Nyugat-Nógrádban (fotók)

Idén is megrendezték a Polgármesterek Bálját szombat este a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. A rendezvényen a hagyományokhoz hűen ezúttal is megválasztották a tavalyi év nyugat-nógrádi polgármestereit.

Lászlók Judit

Balla Mihály, Pintér Bertalan, Agárdi András, Varga Richárd, és Vass Miklós (balról jobbra)

Forrás: Nool

Fotó: Lászlók Judit

A bál meghívottjai a nyugat-nógrádi választókerület nyolcvannégy településének polgármesterei, valamint a térség háttérszervezetei, vállalkozói voltak. A résztvevőket elsőként Csach Gábor, Balassagyarmat polgármester köszöntötte, aki beszédében megemlítette a közelgő önkormányzati választásokat is, amelyhez sok sikert kívánt a társainak. 

Mindig számíthatnak egymásra

Ezt követően az est fővédnöke Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője szólt a megjelentekhez. A köszöntőbeszédében kiemelte, nagy öröm számára, hogy már hagyománnyá vált a farsangi időszakban az évente megrendező Polgármesterek Bálja. 

– Itt Nyugat-Nórádban azt gondolom, hogy mi egy olyan közösség vagyunk, aki mindig számíthat a másikra, legyen szó polgármesterről, intézményvezetőről vagy képviselőről – fogalmazott Balla Mihály. Hozzátette: – Mindannyiunk számára az a fontos, hogy a térségünk fejlődjön, s ha ez így van, akkor abban nem csak egy embernek mutatkozik meg a sikere, hanem alapvetően annak a közösségnek, amely tesz is érte napról napra.

Az országgyűlési képviselő beszédében köszönetet mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak a rendezvény megvalósításához. Továbbá a polgármesterek családtagjainak is azért a támogatásért, amelyet a településvezetők számára és a munkájukhoz biztosítanak. 

Az év polgármestereit is megválasztották

A rendezvényen ezúttal is megválasztották az elmúlt év nyugat-nógrádi polgármestereit. Idén az elismerést Agárdi András, Ősagárd polgármestere és Pintér Bertalan, Nógrádsáp polgármestere vehette át. Mint megtudtuk, a két polgármester nyugdíjba vonul, így a következő önkormányzati választásokon már nem indulnak. Az Év Polgárőr Polgármestere pedig Varga Richárd, Nógrád első embere lett. 

A díjátadó ünnepséget vacsora követte, majd a kiváló hangulatról ezúttal is a Koktél4U gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában