Állatmentés

2024.02.13. 07:53

Láncra verve, víz nélkül találtak rá Béren a három kutyára (fotók)

Borzasztó körülmények között találtak rá több kutyára is a településen a közelmúltban. A Szurkolók az Állatokért Alapítvány azonnal az állatok segítségére sietett.

Nagy Orsolya

Megmentették a kutyákat

Fotó: Facebook, Szurkolók az Állatokért Alapítvány

Béren élt ez az alig egy éves mamakutya, a karácsonykor született két kicsinyével – kezdte posztjában a Szurkolók az Állatokért Alapítvány Facebook-oldalán. Mint fogalmaztak, a kutyák láncon és víz nélkül voltak. Egy helyi civil állatszerető ember etette titokban az anyakutyát és tett a tákolt házikóba egy kis szigetelést.

Erről kapott az alapítvány nemrég bejelentést, ezért kimentek megnézni mi újság a kis családdal. „Amikor kiérkeztünk, az anyakutya épp' egy kerékpározó embert akart leszedni. Amilyen kicsi, annyira nem tudja hogyan is kellene viselkedni. Honnan tudná? Eddig láncon volt, most meg az utcán élt… a kölykökkel együtt ”– írta az alapítvány.

Hozzátették: az esetet azonnal bejelentették a helyi jegyzőnek, az állattartástól való eltiltást pedig a gazda ellen megkérték. Ezen túlmenően összeszedték a kutyákat, majd a Mentett Mancsok fogadta őket, amiért az alapítvány háláját fejezte ki. Az oltási programjukat és a féreghajtást már meg is kezdték. Az alapítvány arra kért mindenkit, hogy segítsék a munkájukat, mivel csak panzióban tudták a családot elszállásolni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában