Jegyzet

2024.02.21. 12:27

Küzdelem az allergiával

Szakemberek szerint az allergiából nincs gyógyulás - Nagy Orsolya gondolatai a témában.

Nagy Orsolya

Még csak február van, de már elkezdtek rügyezni a fák, de vannak, amelyek már virágzásnak is indultak. A télnek már nyoma sincs. Ennek személy szerint nagyon örülök, hiszen itt van a tavasz. Végre vége a szürke hétköznapoknak, megmutatja magát a nap is. Ilyenkor az embernek azt hiszem, még a kedve is jobb. Napsütésben imádok például nagyokat sétálni az erdőben, vagy akár a városban. Ugyanakkor van számomra egy árnyoldala is a tavasznak. Ez pedig nem más, mint a pollenek, amelyek sajnos az elmúlt évek során ellenségeimmé váltak. Néhány évvel korábban arra lettem figyelme, hogy gyakrabban tüsszögtem, mint általában. Nem sokkal később már a szemem is könnyezett, emellett az orromat is gyakrabban fújtam. Először azt hittem, hogy megfáztam, de mivel a nyár folyamán sem múlt el, így kivizsgáltattam magamat. 

Mint kiderült, több növény pollenjére is allergiás vagyok. Szomorúan fogadtam el ezt a tényt. Azóta minden tavasszal előjönnek az allergiás reakciók, amelyek olykor kissé dühítőek és kellemetlenek. Természetesen igyekszem védekezni a pollenek ellen, mint a legtöbb allergiás. Így például nem szárítom a szabadban a frissen mosott ruhákat, gyakran mosok hajat és, olykor gyógyszert is veszek be. Így van ez sajnos már évek óta, és bár a szakemberek azt mondják, az allergiából nem lehet meggyógyulni, ennek ellenére reménykedem, hogy egyszer ismét úgy élvezhetem a tavaszt, mint egykor gyermekkoromban, amikor a növények virágzása még nem okozott gondot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában