Programok

2024.02.10. 15:45

Közösségépítésből jelesre vizsgáztak Nógrádsipeken – íme az eddigi sikerek

Nógrádsipeken az önkormányzat, a civilszervezetek és a lakosok is igyekeztek színesíteni a mindennapokat különböző programokkal az elmúlt időszakban. Ennek köszönhetően a településen egy gyors ütemben fejlődő, jó közösség kovácsolódik össze.

Lászlók Judit

Évről évre vidáman búcsúztatják a telet a helyiek

Forrás: Beküldött fotó

Vizi Zoltán, Nógrádsipek polgármestere portálunkat arról tájékoztatta, hogy tavaly februárban megtartották az egyre több érdeklődőt vonzó farsangi felvonulást és főzőversenyt. A rendezvényt idén éppen ma, február 10-én hívták életre.

 A múlt évben először rendeztük meg a hagyományos falusi disznóvágást, amely szintén sikeresnek bizonyult 

– mondta a polgármester. Hozzátette: – A nemzeti ünnepeinken kívül a nyár folyamán két alkalommal rendeztünk nyáresti pikniket, ami egy új közösségépítő kezdeményezés volt, nagy sikerre tett szert. Sajnos azonban a Nógrádsipek és a környékbeli települések kiemelkedő eseményének számító falunap és Vadrózsafesztivál 2023-ban elmaradt az árvíz okozta károk miatt.

A fiatalokat is megszólították a programokkal

Vizi Zoltán kiemelte, mindezeken kívül több alkalommal szerveztek gyerektáborokat. Továbbá a helyi könyvtár jóvoltából többször is színes gyermekműsorok és előadások, valamint különböző programok kínáltak lehetőséget a különböző korosztályok számára. Emellett megszervezték a hagyományos szüreti felvonulást, köszöntötték a szépkorúkat, valamint Márton napját is megünnepelték. Az adventi időszakban megtartott gyertyagyújtások, illetve az élő betlehemi előadás pedig decemberben is sok érdeklődőt vonzott. 

– Kifejezetten örömteli, hogy Nógrádsipeken egy gyors ütemben fejlődő, jó közösség kovácsolódik össze. Több civil és lakossági kezdeményezés is szerveződik folyamatosan, melyek üde színfoltjai a település rendezvényeinek. A működő egyesületek mellett számos olyan szerveződés –  többek között a Sipeki Mikulás, a Sipeki Meseséta, a Meseterasz, a Sipeki Laskasütöde, a karácsonyi kórus – jött létre, melyek mind erősítik a közösséget és előreviszik a településünket – hangsúlyozta a polgármester, aki szeretné, hogy Nógrádsipek egy élhető és szerethető település maradjon a jövőben is. Ehhez továbbra is számít a lakosság összetartására, együttműködésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában