Összefogás

2024.02.15. 10:40

Kirándulásra mennek a farsangi mulatság bevételéből a lucfalvai iskola diákjai

A farsangi mulatság vidám hangjai töltötték be a Lucfalvai Általános Iskola falait a napokban. A program megvalósítását példaértékű összefogás kísérte, az esemény bevételét a szervezők a korábbi évekhez hasonlóan a diákokra fordítják.

Veres Edina

Igazi közösségi rendezvényen vehettek részt a lucfalvaiak

Fotó: Beküldött

Zenétől, tánctól és vidámságtól pezsgett a hangulat a napokban Lucfalván a helyi általános iskola, illetve a szülői munkaközösség által közösen szervezett farsangi mulatságon. Ez utóbbi szervezet elnöke, Csemer Ibolya portálunk érdeklődésére kifejtette: az esemény során egy tavaly indított kezdeményezést is folytattak.

Jelmezek sokasága szerzett vidám perceket a közönségeknek
Fotó: Beküldött

– Egészen 2023-ig nem volt példa arra, hogy a gyerekek keringőt táncoljanak az iskola farsangján. Emiatt is öröm számunkra, hogy ezt a megmozdulást sikerült idén továbbvinniük, sőt! Azt kiegészítettük azzal, hogy a végzős tanulókról a felállított szelfipontnál fotókat készíttettettünk megörökítve a tánc előtti vidám percek emlékét – mondta a szülői munkaközösség elnöke, aki ezután a farsang mozzanatait részletezte.

– A program Klagyivik Attiláné iskolaigazgató köszöntőjével kezdődött, majd a megjelenteket a nyolcadikosok kápráztatták el a nyitótáncukkal. Ezután következett az egyéni és a csoportos jelmezesek felvonulása, végül pedig a lányok az édesapjukat, míg a fiúk az édesanyjukat kérték fel keringőzni.

Csemer Ibolya azt is elárulta, hogy ezután a táncé és a szórakozásé volt a főszerep. Hozzátette: azok, akik megéheztek a parketten töltött percek után, frissítőt és finom harapnivalót, sőt, házi készítésű süteményt is találtak a büfében.

Példaértékű összefogás bontakozott ki a rendezvény szervezése során

Később pedig a tombolahúzás okozott izgalmas perceket a farsangi mulatozás résztvevőinek.

– Ki kell emelnem azt a példaértékű összefogást, amely a program szervezése és megvalósítása során bontakozott ki. Községünkből és a környékbeli falvakból egyaránt sokan mellénk álltak, így például önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, magánszemélyek, vállalkozások vagy épp egyesületek támogatták felajánlásaikkal a rendezvényünket. Ennek is köszönhető, hogy idén ismét 2000 darab tombolát kínálhattunk megvásárlásra a résztvevők számára – mutatott rá a szülői munkaközösség elnöke, aki azt is elárulta, hogy a felajánlások sokaságából ajándékcsomagokat állítottak össze, illetve értékes fődíjak is gazdára találtak a kihúzott szelvényeknek köszönhetően. Hozzátette: akárcsak a korábbi években, úgy idén is a gyerekekre fordítják a farsangi program bevételének minden fillérjét.

A tombolából, a büfé bevételéből és a támogató jegyekből tavaly is szép összeg gyűlt össze, amelyből egyebek mellett a gyerekeket Szilvásváradra vihették kirándulni, de a messzebbről utazó diákok bérleteinek megvásárlásához is hozzájárulhattak. Mindemellett az egy évvel korábbi bevétel fennmaradó részéből apró ajándékokkal ismerhették el az idei jelmezverseny legjobbjait. Csemer Ibolya arra is kitért, hogy az idei bevétel szintén hasonló célokat fog szolgálni. Így például egészen biztos, hogy a gyermekek számára ismét egy tartalmas, élményekkel teli kirándulást szervezhetnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában