Programajánló

2024.02.01. 19:58

Itt a farsang, áll a bál! – megannyi mulatság vár hétvégén a nógrádiakra

Az előttünk álló hétvége már a farsang jegyében telik, de a jelmezes mulatságokon kívül a sportok és a gasztronómia szerelmesei is találnak nekik tetsző programot.

Gulyás Edina

Batyus bálban farsangolnak Balassagyarmaton

Farsangi batyus bált szervez a Vadóka Néptánc és Szabadidős Közhasznú Egyesület Balassagyarmaton. A február 3-án, szombaton 15  órakor kezdődő mulatságnak a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ biztosít helyet, ahol a BEB zenekar húzza a talpalávalót. A rendezvényen lesz jelmezverseny, a látogatókat fánkkal kínálják, a tombolán értékes ajándékok találnak gazdára. A mulatni vágyók kicsiket és nagyokat táncház is várja. 

Munkácsy-díjas szobrászművésznek nyílik kiállítása

Az Ipoly parti városban ugyanezen a napon nyílik meg Csemniczky Zoltán Munkácsy-díjas szobrászművész Firkák című kiállítása. A tárlatot maga az alkotó ajánlja az érdeklődők figyelmébe 17 órakor a Szerbtemplom Galériában. A kiállított műveket március 24-ig tekinthetik meg az ide látogatók. 

Sváb disznótorost tartanak Szendehelyen

Idén sem marad el a nagy népszerűségnek örvendő hagyományos sváb disznótor Szendehelyen. A szervezők a vendégeket február 3-án, szombaton várják a polgármesteri hivatal belső udvarára. A böllércsapatok reggel 7 órakor látnak hozzá a sertések feldolgozásához, délután 13 órától a betérők már megkóstolhatják az elkészült ételeket. Az estét diszkó zárja, ahol DJ Spigiboy szolgáltatja a talpalávalót.

A farsang jegyében mulatnak 

Nem csak a gyerekek, hanem a szüleik és az idősebb korosztály is jól szórakozhat a családi farsangi forgatagban, amit február 3-án, szombaton 16 órától rendeznek meg a mátranováki Május. 1 Művelődési Házban. A hangulatos délutánon kézműveskedés, jelmezes felvonulás és farsangi játékok várják a látogatókat. Azok a gyerekek és felnőttek, akik jelmezben érkeznek ajándékot is kapnak. A maskarás délutánon mindenki belépési díj nélkül részt vehet.   Másnap a farsang jegyében telik a közösségi túra is a településen, a kirándulni vágyók február 4-én, vasárnap a Berek tetőig gyalogolhatnak.

Kiszebábot égetnek Vizsláson

Vizsláson február 3-án, szombaton 10 órakor kezdődik a farsangi mulatság a közösségi házban. A programok között szerepel jelmezes felvonulás és tombolasorsolás, illetve mind a jelmez-, mind pedig a rajzverseny eredményeire is fény derül majd. Emellett a színpad előtti területen a kiszebáb elégetésével üdvözölhetik a résztvevők a közelgő tavaszt. Az eseményen a vizslási Harmat Néptáncegyüttes is közreműködik majd. 

Nyomok után eredhetünk Ipolytarnócon

Különleges nyomolvasással invitálja a látogatókat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az Ipolytarnóci Miocén Parkba február 3-án, szombaton, 11 órától. A programon a jelenkor és az ősvilág nyomkövetése mellett a természetvédelmi vadgazdálkodással is megismerkedhetnek az érdeklődők, akiket a különleges rendeltetésű vadászterület fővadásza, Juhász Tamás természetvédelmi őr kalauzol végig a régmúlt és jelenkor vadcsapásain. 

Kihívásokkal teli kalandtúra indul Tarról

A kalandokat és kihívásokat kedvelő túrázókat várják február 3-án, szombaton Taron is. A résztvevők 10 órakor a községháza előtt gyülekeznek, innen indulnak útnak Demecs Norbi, Heves megye nagykövete címmel kitüntetett szakképzett túra-és idegenvezető kíséretében. A kalandtúra kihívásokkal és akadályokkal teli 12 kilométeres útvonalon valósul majd meg, a résztvevőknek 670 méteres szintkülönbséget is le kell küzdeniük 

Kocsonya Fesztivál várja a Héhalomba látogatókat

A disznótor mellett egy másik gasztronómiai program is várja a különleges ízek kedvelőit: Héhalomban február 3-án, szombaton rendezik meg a hagyományos Kocsonya Fesztivált. A délutánt 14 órakor farsangi álarcos bál nyitja meg, az óvodások, iskolások, nyugdíjasok és helyi civil szervezetek is színpadra lépnek. A programra 400-600 adag kocsonyát készítenek majd a helyi asszonyok, de természetesen a hagyományos farsangi finomságból, a fánkból sem lesz hiány. 

Izgalmas meccset rendeznek

37. alkalommal rendeztek téli teremfoci bajnokságot Balassagyarmaton, amelynek döntőjét február 3-án, 12 órától szervezik meg a Városi Sportcsarnokban. Az ide látogatók maguk döntik el, hogy mekkora összeget adományoznak belépéskor, azzal ugyanis a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetet támogatja az „Egészséges Palócországért” Alapítvány. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában