Ősmaradványok

2024.02.21. 07:53

Határon átívelő tematikus túra indul Ipolytarnócról

Országhatárt átívelő tematikus túrát indít a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az Ipolytarnóci Ősmaradványoktól a szlovák oldali fatörzsbarlanghoz.

Gulyás Edina

Különleges téli kalandtúra programot ajánl február 24-én, szombaton a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében levő ipolytarnóci Miocén Park. Az egykori trópusokra invitálja a családokat és felfedezni vágyókat, ráadásul a kutyabarátok társaikkal együtt is csatlakozhatnak a határokon és évmilliókon átívelő túrához – adták hírül közösségi oldalukon. 

A bejegyzés arra is kitér: egy 17 millió évvel ezelőtti szupervulkáni kitörés által eltemetett Ősvilági Pompeji szentélyébe vezet a katasztrófaturizmus eme különleges kirándulása. A tíz kilométeres szakvezetés keretében a Geopark szlovák oldali fatörzsbarlangjáig húzódó terület országhatár menti csodáit ismerhetik meg az érdeklődők.

Sőt, még ennél sokkal többet is, mert a szakvezetéses túrához egyéb programok is kapcsolódnak. A kirándulók 10 órakor az Ősfenyő Belépő fogadóépülettől, a programra február 22-ig be kell jelentkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában