Tervek

2024.02.29. 08:01

Három utca és a ravatalozó épülete is megújul idén Ősagárdon

Ősagárdon idén pályázati forrásból újulhat meg három út, illetve befejeződik a ravatalozó épületének a modernebbé tételét célzó beruházás is. Az önkormányzat emellett pályázatot nyújtott be az óvoda világításának- és fűtésének a korszerűsítésére.

Lászlók Judit

Pályázatot nyújtottak be az óvoda világításának- és fűtésének a korszerűsítésére is a településen

Forrás: Beküldött fotó

Agárdi András, Ősagárd polgármestere portálunknak elmondta: az idei év legfontosabb fejlesztéseként három utcát is korszerűsíthetnek majd a községben.

– Korábban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz felhívásán nyertünk közel 26 millió forintot. Az összegből felújítjuk a Dózsa György  és a Petőfi Sándor utcát, valamint a Szabadság utcának egy szakaszát. A munkálatok várhatóan a nyáron kezdődnek el – részletezte a polgármester.

Hozzátette: – Emellett nyújtottunk be pályázatot a Szabadság úton található, rossz állapotban lévő híd korszerűsítésére is, amelyet sajnos végül nem támogattak. Így idén újra megpályázzuk majd, ugyanis az érintett helyszínen folyamatosan feltorlódik a víz, ami problémát jelent a környező ingatlanok számára.

Folyamatban van az elbírálás

Agárdi András hangsúlyozta továbbá: szintén pályázatot nyújtottak be az óvoda világításának- és fűtésének a korszerűsítésére is, amelynek az elbírálása jelenleg is folyamatban van. Kiemelte továbbá: a Vidékfejlesztési Program közel 2,5 millió forintos, valamint a Magyar Falu Program 6,5 millió forintos támogatásából már megújult a ravatalozó, azonban az épület körüli tér térkövezése még hátra van. Utóbbi munkálatai várhatóan nyáron fejeződnek majd be. A beruházáshoz az önkormányzat 30 százalék önerőt biztosított.

– Mindezeken kívül természetesen idén is megtartjuk a hagyományos közösségi programjainkat, köztük az Agárfesztivált augusztus 3-án, szombaton amely már a 16. lesz a sorban – mondta a polgármester, aki szerint továbbra is kiemelten fontos számukra, hogy a mindennapi élet működése zavartalan legyen a községben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában